SEDNICA SKUPŠTINE U SREDU 28. DECEMBRA

Predsednik Skupštine opštine Lajkovac Nenad Džajević zakazao je devetnaestu po redu u aktuelnom sazivu redovnu sednicu lokalnog parlamenta za sredu 28. decembar, sa početkom u 9 časova.

Na dnevnom redu decembarskog, poslednjeg ovogodišnjeg skupštinskog zasedanja je 20 tačaka, od kojih je svakako najbitnija Odluka o budžetu opštine Lajkovac za 2023. godinu, koja za sobom povlači čitav paket odluka vezanih za funkcionisanje lokalne samouprave u narednoj godini i preduzeća i ustanova čiji je osnivač, kao i paket odluka po osnovu kojih se puni budžet. Odbornici treba da daju zeleno svetlo za još nekoliko bitnih odluka, uobičajenih za decembarsko zasedanje lokalnog parlamenta.

Pored Odluke o budžetu za 2023, koja je centralna tačka, pa je i sama sednica budžetska, na dnevnom redu je bitan paket odluka, po osnovu kojih se, između ostalog, puni budžet: Odluka o opštinskim administrativnim taksama, Odluka o lokalnim komunalnim taksama, Odluka o naknadama za korišćenje javnih površina na teritoriji opštine Lajkovac.

Zeleno svetlo od strane odbornika na predstojećem zasedanju očekuju godišnji planovi i programi ustanova, Kulturnog centra “ Hadži Ruvim”, Turističke organizacije i Ustanove za sport. 

Na dnevnom redu je i paket odluka vezanih za funkcionisanje komunalnog preduzeća, godišnji Program poslovanja i Program korišćenja subvencija za narednu godinu, kao i Cenovnik JP “Gradska čistoća”.

Izvesne izmene pretrpeće Odluka o obezbeđivanju javnog osvetljenja na teritoriji opštine Lajkovac.

Pred odbornicima će se naći Lokalni akcioni plan za zapošljavanje opštine Lajkovac za 2023. godinu, Program unapređenja zdravstvene zaštite stanovništva opštine Lajkovac za narednu godinu, Program o finansiranju troškova vantelesne oplodnje…

Odbornici treba da daju saglasnost na Program poslovanja za 2023. godinu Regionalnog centra za upravljanje otpadom “Eko – Tamnava” d.o.o. Ub.

Na dnevnom redu je i Rešenje o obrazovanju Opštinskog Saveta roditelja opštine Lajkovac i jedno kadrovsko rešenje, imenovanje direktora Kulturnog centra “Hadži Ruvim”.

Ovim decembarskim zasedanjem, u zakonskom roku biće ispunjene sve obaveze lokalne samouprave, vezane pre svega za usvajanje budžeta za narednu godinu.

Related posts

Leave a Comment