REVANŠ UTAKMICA POLUFINALA KUPA SRBIJE U STAROJ PAZOVI

Odbojkašice Železničara se u uzvratnom meču polufinala Kupa Srbije nalaze pred velikim izazovom, posle ubedljivog poraza u Lajkovcu. Utakmica u Staroj Pazovi igra se u sredu od 19 časova. Prvi susret je završen sa 3:0 za ekipu iz Stare Pazove, po setovima je bilo 25:19, 25:17 i 25:20.

Jedinstvo je jedina srpska ekipa s kojom Železničar ove sezone ima negativan bilans: jedini poraz u prvenstvu odbojkašice doživele su od ekipe iz Stare Pazove, takođe i u Kupu. Po propozicijama Odbojkaškog saveza Srbije u polufinalu se igraju samo dve utakmice, a pritom finalistu odlučuje bolji set količnik ili poen količnik iz odigranih utakmica. Ako Železničar i uspe da uzvrati pobedom od 3:0, za šta ima nesporan kvalitet (ali loš skor sa Jedinstvom), teško će biti dostići i razliku u poenima.

Dakle, Jedinstvo je praktično na korak od plasmana u finale Kupa Srbije zbog te velike prednosti iz meča u Lajkovcu, ali to ekipi Branka Kovačevića omogućava da igra rasterećeno i da se sportski nadmeće, što često dovede i do dobrog rezultata.

Drugi polufinalni par čine Ub i beogradski Partizan Efbet. Ub je takođe jednom nogom u finalu jer je na gostovanju u Beogradu pobedio Partizan sa 3:1.

Related posts

Leave a Comment