16 NOVOZARAŽENIH

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 212 novozaraženih osoba u Kolubarskom okrugu, 16 novih slučajeva infekcije korona virusa registrovano je na području Lajkovca. Od 415 osoba obolelih na području opštine Lajkovac tokom meseca septembra, aktivnih alučajeva je 251.

Redovi ispred Kovid ambulante Doma zdravlja Lajkovac se ne smanjuju, kao ni broj novozaraženih na dnevnom nivou, a ma i sugrađana sa težom kliničkom slikom na bolničkom lečenju. Zvaničan broj preminulih od posledica infekcije korona virusa nije se menjao oko dve sedmice, mada je evidentno da je novopreminulih bilo. U pitanju su slučajevi, kada je osoba koja je izgubila bitku sa koronom bila prijavljena na drugom području, ili da preminula osoba sa ovog područja još nije uvrštena u zvaničnu korona statistiku. Sve u svemu, epidemiološka situacija je alarmantna, a proces nasovne imunizacije stanovništva odvija se i dalje sa minimalnim i nedovoljnim pomacima.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima 177 hospitalizovanih pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije.

Dnevni izveštaj Kovid 19 , stanje na dan 26. septembra:

Related posts

Leave a Comment