ULAGANJE U VODOIZVORIŠTE U NEPRIČAVI

Sa ciljem poboljšanja vodosnabdevanja građana opštine Lajkovac, predsednik opštine Andrija Živković je najavio ulaganje u hidrogeološko istraživanje nove bušotine na vodoizvorištu Nepričava, što je predviđeno trećim rebalansom budžeta za 2022. godinu:

– Odvojeno je 500 hiljada dinara za ulaganje u vodoizvorište u Nepričavi. Zajedno sa lazarevačkim komunalnim preduzećem radićemo na projektovanju istražne bušotine za novi bunar, što će sigurno poboljšati snabdevanje vodom Lajkovca i Lazarevca. Proces će trajati dve godine: prvi korak je izrada projekta, zatim ide realizacija bušotine i ako ona zadovolji kapacitetima sledi bušenje bunara, opremanje i dobijanje potrebnih dozvola resornih ministarstava – izjavio je predsednik Živković.

Novi bunar u Nepričavi svakako bi olakšao poslovanje JP „Gradska čistoća“ u delatnosti vodosnabdevanja i omogućio veće količine vode u rezervoarima i cevovodu, tako da je istraživanje bušotine značajan projekat za opštinu, preduzeće i korisnike sistema, navode iz lajkovačkog komunalnog preduzeća.

Related posts

Leave a Comment