PROMOCIJA KNJIGE “OTVORENA POLJA RADOVANA BELOG MARKOVIĆA” U VALJEVSKOJ GIMNAZIJI

Valjevska gimnazija i Udruženje “Valjevski gimnazijalci” organizuju u petak, 23. decembra, u 18 časova, u Svečanoj sali Valjevske gimnazije promociju knjige Miloša Jevtića “Otvorena polja Radovana Belog Markovića”.

Knjiga „Otvorena polja Radovana Belog Markovića“, uglednog i priznatog novinara i publiciste Miloša Jevtića, predstavlja knjigu razgovora, koji su vođeni u poslednjih nekoliko godina života Belog Markovića. Knjiga, koja je svojevrsni omaž uglednom srpskom književniku, izašla je u glasovitoj Kolekciji „Odgovori“, koja sadrži preko 220 knjiga intervjua sa istaknutim ličnostima. Izdavač knjige je lajkovačka biblioteka, za koju je zvanično odlučeno da će poneti ime slavnog književnika.

–              U okviru programa obeležavanja 152. godišnjice Valjevske gimnazije, književno veče sa, takođe učenikom naše škole, publicistom Milošem Jevtićem, koji će predstaviti svoju knjigu o Radovanu Belom Markoviću, biće prilika da Miloš Jevtić uđe u “Galeriju znamenitih” u holu Valjevske gimnazije, najavili su organizatori.

O delu “Otvorena polja Radovan Belog Markovića”, nekadašanjeg valjevskog gimnazijalca Miloša Jevtića, govoriće dr Slađana Ilić, mr Daren Milivojević iz Gradske biblioteke Lajkovac, dr Vera Vaš i autor, ugledni novinar, književnik i publicista Miloš Jevtić, prvi dobitnik novoustanovljene Nagrade “Beli” za ukupno novinarsko delo u afirmaciji književnosti i kulture, koju dodeljuje Udruženje “Beli Povlen”.

Related posts

Leave a Comment