LAJKOVAC UPEČATLJIV I NA KARATE MAPI SRBIJE I REGIONA

U Lajkovcu je juče bio pravi praznik karatea.

Naime, u Sportskoj hali u Lajkovcu održan je “Trofej unije”, završni tradicionalni novogodišnji turnir Srpske karate unije, čiji je domaćin bio KK “Železničar”, a koji je okupio više stotina učesnika iz zemlje i regiona.

Pored takmičarskog dela, u Lajkovcu je upriličena ceremonija proglašenja najuspešnijih na karate takmičenjima u ovoj godini.

Organizator “Trofeja unije”bila je Srpska karate unija, a tehnički organizator i domaćin takmičenja i ceremonije uručenja godišnjih nagrada najuspešnijima bio je Karate klub “Železničar” Lajkovac.  

 “Trofej unije” otvorio je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.

Foto: predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković, predsednik WKC/SKU Marko Nicović, predsednica i trener KK ”Železničar” Jasmina Šabić

Za sportske rezultate u ovoj godini među nagrađenima je i KK “Dimitrije Tucović” Lajkovac.

Na završnom turniru Srpske karate unije u Lajkovcu učestvovalo je 26 klubova sa 340 takmičara iz Srbije Rumunije, Italije i Republike Srpske. Opravdano je izostalo najavljeno učešće ekipe iz Indije.

Najuspešniji klubovi u generalnom plasmanu na samom turniru bili su: KK “Aleksandra” – Rača, KK “Dimitrije Tucović” – Lajkovac i KK “Zanshin 031” – Arilje.

U ime domaćina, Jasmina Šabić, predsednica lajkovačkog KK “Železničar”, prezadovoljno rezimira:

“Bilo je zaista ekstra. Učestvovalo je ukupno 340 takmičara iz 26 klubova, sa 429 nastupa. Što se tiče učešća KK “Železničar”na turniru, više takmičara je ostvarilo značajne rezultate: Vasilije Milovanović je osvojio srebro i bronzu, Obrad Čančarević srebro i bronzu, David Pavkovic i Pavle Brkić takođe. Kate pojedinačno: Lav Babić bronzu, Vuk Babić srebro, Srna Babić srebro, Stefan Ilić srebro, Kristina Simić  bronzu, Anđela Cvetković zlato. U borbama: Marko Pantelić srebro, Stefan Ilic srebro i ekipno u katama srebro.

Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi na podršci, prvenstveno predsedniku opštine koji nas je počastvovao svojim prisustvom i otvorio ovaj važan godišnji karate turnir, kao i publici koja je pratila takmičenje i dodelu nagrada. Uverena sam da smo bili dostojni domaćini i ovoga puta.”

“Dugujemo veliku zahvalnost Karate klubu ”Železničar” iz Lajkovca, za izvanrednu organizaciju turnira”, kažu iz Srpske karate unije.

“Dugujemo veliku zahvalnost Karate klubu ”Železničar” iz Lajkovca, za izvanrednu organizaciju turnira”, kažu iz Srpske karate unije.

Bio je zaista veličanstven prizor u Sportskoj hali Lajkovac videti toliki broj dece iz regiona okupljenih oko karatea.

Po završetku turnira “Trofej unije”, upriličeno je malo druženja trenera, sudija i takmičara.

Related posts

Leave a Comment