ŽELEZNIČAR NASTUPA U KUPU CEV U NEMAČKOM ŠVERINU

Odbojkašice Železničara odigraće prvi meč šesnaestine finala Kup CEV 2023. u Nemačkoj. Šverin će dočekati Lajkovčanke u sredu 14. decembra od 19 časova. Revanš utakmica će se odigrati u sredu 21. decembra od 19 časova u Hali sportova u Lajkovcu.

Železničar ni ove godine nije imao sreće prilikom žreba jer je izvukao jednog od jačih protivnika, a podsećamo da je prošle godine eliminisan u prvom kolu od prejakog turskog Ezačibašija.

Odbojkaški klub iz istočnog dela Nemačke je nakon ujedinjenja osvojio 11 titula prvaka i pet puta bio pobednik nacionalnog kupa. Poslednju titulu u prvenstvu Nemačke osvojili su 2017. godine.

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija 3 boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje “zlatni set”, koji se igra odmah po završetku druge utakmice. “Zlatni set” se igra do 15 poena.

Pobednik dvomeča Železničar – Šverin igraće u osmini finala Kupa CEV 2023. protiv pobednika duela Bimal Jedinstvo Brčko (BIH) – Svijetelski Bekeščaba (Mađarska).

Related posts

Leave a Comment