PENZIONERI OŽIVELI DRUŽENJA PETKOM U SVOM KLUBU

Nakon duže pauze, lajkovačko Opštinsko udruženje penzionera organizovalo je u prostorijama svog kluba u petak uveče druženje uz muziku. Zajedno sa gostima iz susednih opština, mahom ubskih penzionera, okupilo se par desetina lajkovačkih penzionera i tokom gotovo petočasovnog druženja su se svojski opustili i međusobno družili. Odabrali su optimalno vreme za druženje, od 17  – 22 sata.

Druženja penzionera petkom uz “živu muziku” biće ponovo redovna praksa u narednom periodu, najverovatnije svakog drugog petka, saznajemo od predsednika udruženja Branka Perića.

Druženja petkom otvorena su naravno i za članove preostala dva lajkovačka udruženja penzionera.

Ovakva druženja nedostajala su penzionerima, posebno u vreme pandemije, pa su sa nestrpljenjem dočekali ponovno okupljanje. Pobrinulo se udruženje blagovremeno za brojne stavke od egzistencijalnog značaja za penzionere, uključujući i banjska lečenja, odlaske na more, boravak na planini, a sada su na redu i druženja.

Pri samom ulasku u Klub penzionera bilo je očigledno da ovo druženje penzionerima puno znači. Svi su bili u dobrom raspoloženju. Penzionerke su bile u gotovo svečanom izdanju, dok su muškarci mahom bili u opuštenijoj varijanti. I jedni i drugi, po svemu sudeći, ostavili su ove večeri sve probleme i obaveze po strani i odistinski uživali.

„Pored druženja petkom, zbog pandemije smo ostali uskraćeni i za organizovane izlete, na koje smo navikli i koji su nam takođe puno značili. Planiramo sve da nadoknadimo. Evo, večeras smo se okupili sa minimalno sredstava i puno dobre volje i prezadovoljni smo. Nama ovo puno znači“, kaže jedan od penzionera u osmoj deceniji života, žureći da se ponovo uhvati u kolo, dodajući da će ovakvim druženjima vremenom prisustvovati i više penzionera.

Lajkovčani treće dobi su se organizovali i osmislili svoje vreme razonode, pokrenuli su se uveliko i čine sve da svoje penzionerske dane ulepšaju.

Dok je u Klubu penzionera „vrilo kao u košnici“, u glavnoj ulici u Lajkovcu bilo je potpuno tiho i mirno, tek po koji prolaznik mogao se sresti.

Da li su to meštani treće dobi dali lekciju mlađim sugrađanima!?  

Related posts

Leave a Comment