PREDSEDNICI OPŠTINA LAZAREVAC, LJIG I LAJKOVAC ODALI POČAST PALIM BORCIMA U KOLUBARSKOJ BICI

Parastosom i polaganjem venaca na spomem obeležje poginulim borcima u Velikom ratu u hramu Svetog Georgija u Ćelijama, otpočelo je obeležavanje manifestacije „Dani Kolubarske bitke“.

Počast palim borcima u Kolubarskoj bici odali su danas predsednici opština Lazarevac, Ljig i Lajkovac.

Povodom 9. decembra, dana kada je pre 108  godina u okviru Kolubarske bitke oslobođen Lazarevac, predsednici tri opštine: predsednik lazarevačke opštine Bojan Stević, predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević i predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković, položili su u porti Hrama Svetog Georgija u Ćelijama zajednički venac na spomen obeležje borcima stradalim u Kolubarskoj bici.

Predstavnici tri opštine nakon toga venac su položili i na spomenik Dimitriju Tucoviću na Vrače Brdu.

Nakon polaganja venaca predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević podsetio je da je 9. decembar 1914. godine izuzetno važan datum za sve stanovnike Lazarevca, jer je na taj dan u okviru Kolubarske bitke oslobođen Lazarevac.

„Na ovaj način tradicionalno odajemo počast svim žrtvama u Kolubarskoj bici u Prvom svetskom ratu, koje su slobodu otadžbine platile svojim životom“, kazao je Stević.

Državna ceremonija povodom obeležavanja 108. godišnjice Kolubarske bitke i ove godine biće održana 15. decembra sa početkom u 11 časova kod Hrama Svetog Velikomučenika Dimitrija u Lazarevcu, a zatim i kod Spomenika srpskom ratniku.

Related posts

Leave a Comment