PORAZ ODBOJKAŠICA ŽELEZNIČARA U PRVOM POLUFINALNOM MEČU KUPA SRBIJE  

Odbojkašice Železničara su neočekivano visokim rezultatom poražene na lajkovačkom parketu pred svojim navijačima od Jedinstva (SP) u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije. Susret je završen sa 3:0 za ekipu iz Stare Pazove, po setovima 25:19, 25:17 i 25:20. Bolan poraz za Lajkovčanke posle šest vezanih pobeda.

Od početka do kraja Jedinstvo je igralo sigurno i sve im je polazilo za rukom, a odbojkašice Železničara su doprinosile greškama u pojedinim delovima utakmice. Gošće su povele od početka prvog seta, da bi kasnije povećavale prednost i lako ga osvojile. Ohrabrene odličnom igrom u prvom delu meča i drugi set su odigrale na zavidnom nivou. Osim toga, kod rezultata 11:11 naša ekipa je napravila četiri greške iz pet napada. Ni u trećem setu nisu dozvolile da im padne koncentracija, proradio je i najbolji poenter Branka Tica, tako da je Jedinstvo lako došlo velike prednosti pred revanš u Staroj Pazovi, koji će se igrati tek krajem decembra.

Najefikasnija u sastavu Železničara bila je Uzelac sa 14 poena, Ivanović je osvojila 9, Rozales 7, Stanojević i Veltman po 6 i Antonijević 2. Kod Jedinstva dvocifrene su bile Miljević sa 15 i Tica sa 12 poena.

Kad je u pitanju drugi polufinalni par, Ub je na gostovanju u Beogradu pobedio Partizan sa 3:1 i znatno je bliži plasmanu u finale.

Po propozicijama Kupa Srbije, u polufinalu se igraju dve utakmice. U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, finalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti finalista, igra se dodatni “zlatni set”, koji određuje konačnog pobednika polufinala.

Related posts

Leave a Comment