U PRVOM MEČU POLUFINALA KUPA SRBIJE, ŽELEZNIČAR DOČEKUJE JEDINSTVO IZ PAZOVE

Prve utakmice polufinala 57. Kupa Srbije 2022/2023. u konkurenciji odbojkašica odigraće se u utorak i sredu, 6. i 7. decembra. Utakmica Partizan Efbet – Ub biće odigrana večeras od 18 časova, dok će Železničar dočekati Jedinstvo iz Stare Pazove u sredu 7. decembra od 19 časova. Revanš mečevi će se odigrati 27. ili 28. decembra.

Slobodno se može reći da je ovo najznačajniji duel za OK Železničar u prvom delu sezone.


Prema trenutnim igrama oba tima ovaj dvomeč predstavlja „finale pre finala“. Za Železničar dolazi u pravom trenutku, kada je ekipa u usponu forme i zabeležila je šest uzastopnih pobeda. Ali, u goste dolazi jedini neporaženi superligaš, uvek kvalitetno Jedinstvo iz Stare Pazove, predvođeno dugogodišnjim trenerom Jovom Cakovićem. Jedini poraz u sezoni naše odbojkašice doživele su upravo od Jedinstva.

Dakle, biće to kvalitetna i uzbudljiva odbojka, u kojem podrška sa tribina može biti značajan motivacioni faktor. Zato pozivamo Lajkovčane da u sredu uveče ispune Sportsku halu u što većem broju, uživaju u odličnoj odbojci i pruže pravu podršku odbojkašicama. Dobrodošla bi ubedljivija pobeda, jer izuetno može biti bitna razlika u setovima i poenima, s obzirom da se ne igra treća utakmica.

Po propozicijama Kupa Srbije u polufinalu se igraju dve utakmice. U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, finalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti finalista, igra se dodatni “zlatni set”, koji određuje konačnog pobednika polufinala.

Related posts

Leave a Comment