KOMPANIJA MIKROELEKTRONIKA ORGANIZOVALA HUMANITARNI DAN ZA UDRUŽENJE BaziMili

Pored svih posebnosti i vrhunskog uspeha u svom poslovanju, kompanija MikroElektronika Nebojša Matića jednom mesečno organizuje humanitarnu akciju u okviru svog kolektiva. Pokrenuta pre nešto više od dve decenije upravo u Lajkovcu, kompanija je ovog meseca humanitarni dan organizovala za Udruženje BaziMili Lajkovac, za pomoć osobama sa autizmom i drugim teškoćama u razvoju.

Povodom ovomesečne humanitarne akcije su iz uvažene kompanije za portal lajkovacnadlanu.rs rekli:  

“MIKROE se već godinama trudi da na neki način bude uključena u dešavanja i pomaganje zajednici, a osim što standardno kao deo ove industrije pomažemo mladim programerima i inženjerima kroz proizvode koje proizvedemo i doniramo u svrhu edukacije, razvoja i napretka struke, takođe uključujemo i kolektiv u pomaganje okoline, različitim udruženjima, porodicama, deci…što nažalost nije retka prilika.

Jednom mesečno organizujemo humanitarnu akciju u okviru kolektiva, kada dobrovoljci pripremaju neko posluženje, kolače, slaniše i slatkiše čime se svi služimo i plaćamo za to posluženje neki iznos. Ovim simboličnim gestom pomognemo nekome ko nam se obratio za pomoć ili neretko nekome koga je neko iz kolektiva predložio iz svoje okoline, a da zna da mu je pomoć potrebna, ali i jačamo timski duh.

Ovoga meseca smo se uključili u akciju opremanja Dečijeg inkluzivnog centra, Udruženja BaziMili.

Ono što je ova organizacija pokrenula i uspešno započela sa radom je za svaku pohvalu. Naš doprinos je možda simboličan, ali osim donacije naš cilj je i da ljude upoznamo sa idejom koju pomažemo, dopremo do što većeg broja ljudi, motivišemo pojedinca da se uključi, ali i upoznamo ljude kojima pomažemo.

U tom smislu, nadamo se da ćemo se pridružiti Stazama Kolubarske bitke, ali isto tako da ćemo u nekoj od narednih akcija uključiti decu Inkluzivnog centra da svojim možda rukotvorinama doprinesu u prikupljanju novca za neke naredne mališane.

Poruka je uvek ista – Naše malo nekome znači mnogo, budimo bolji ljudi!”

Udruženje BaziMili izražava veliku zahvalnost kompaniji MIKROE, raduje se uspostavljenoj saradnji i nada se da će zajedničkim snagama uskoro organizovati humanitarnu akciju i na taj način pomoći još nekom.

Iz Udruženja BaziMili ističu, da su brojne radionice organizovane upravo u Dečijem inkluzivnom centru izuzetno dragocene, prvenstveno jer spajaju decu tipičnog sa decom atipičnog razvoja i time bitno doprinose njihovoj inkluziji u zajednicI.

Foto: Radionica postovanja vune u Dečijem inkluzivnom centru

Podsećaju i da je na ovaj način radom udruženja dat značajan doprinos da se glas dece i roditelja čuje, kroz saradnju ostvarenu sa brojnim subjektima u lokalnoj zajednici na podizanju svesti kod svih koji nisu imali dovoljna saznanja o deci sa teškoćama u razvoju – sve u korist dece, brojnim zagovaračkim inicijativama koje je pored lokalne prepoznala i šira zajednica. Napominju takođe, da im je u ovom momentu bitno umrežavanje sa srodnim udruženjima i krovnim organizacijama u regionu, kao i zajedničke kampanje poput aktuelne za Personalnu asistenciju sa novosadskim UG Realno, što će sve kompletnijim uključivanjem u život zajednice rezultirati kvalitetnijim životom dece sa teškoćama u razvoju i njihovih porodica. Za narednu godinu Udruženje BaziMili planira realizaciju brojnih projekata, shodno ciljevima svog osnivanja, a sada na već izgrađenim dobrim osnovama i sve širom podrškom poput ove iz kompanije MIKROE, na čiji primer humanosti i izraženog visokog stepena društvene odgovornosti će se veruju ugledati i drugi.  

Related posts

Leave a Comment