VELIKA POBEDA ODBOJKAŠICA U DERBIJU PROTIV CRVENE ZVEZDE

U derbiju sedmog kola Superlige Srbije, večeras u Sportskoj hali Lajkovac, posle velike borbe u pet setova,  odbojkašice Železničara savladale su Crvenu zvezdu sa 3:2, po setovima 25:14, 25:20, 10:25, 19:25 i 15:11.

Pod dirigentskom palicom Branka Kovačevića vrlo motivisane i inspirisane devojke Željezničara ubedljivo su dobile prvi set sa 25:14, a zvuči neverovatno da je u meču takva dva tima domaći sastav vodio sa 20:5! Sigurne su bile Lajkovčanke i u sledećem setu, vodile su sve vreme, sredinom seta napravile 5-6 poena razlike i održale tu prednost do kraja.

Kao što se često dešava u ženskoj odbojci, onda dolazi do potpunog preokreta. Možda je došlo do opuštanja Železničara, ali u nastavku vidimo sasvim drugačiju ekipu Crvene zvezde, koja ubedljivo dobija treći, zatim bez većih problema i četvrti set.

Peti odlučujući set je krenuo izjednačeno, ali pri rezultatu 4:4 Železničar je napravio četiri uzastopna poena. Održavao je stečenu prednost sve do same završnice, a poenom iz napada veliku pobedu Železničara potvrdila je Ivanović, inače sjajna na večerašnjoj utakmici.

Najefikasnije u domaćem timu bile su Aleksandra Uzelac i Vanja Ivanović sa po 20 poena, T. Stanojević i Rozales osvojile su po 10, a Kanađanka Veltman 9 poena.

U Crvenoj zvezdi najviše su se istakle Ana Živojinović sa 17, Stojić sa 11 i Taubner sa 10 poena.

Ostali rezultati sedmog kola: Spartak–Ub 0:3, Inđija-Novi Sad 3:0, Jedinstvo-AS Batajnica 3:0 i Srem-TENT 0:3. Omladinac i Partizan Efbet igraju sutra.

Jedinstvo je i dalje jedini neporaženi tim prvenstva. Slede Ub, TENT i Železničar sa po šest pobeda, dok Crvena zvezda ima pet.

Želrzničar ima težak raspored u ovom periodu. Novi veliki izazov ekipu očekuje u sledećem kolu, kada igraju komšijski derbi u Ubu, a zatim u Lajkovac dolazi TENT.

Related posts

Leave a Comment