NA REGIONALNOM KONKURSU NAGRAĐENE DVE UČENICE ŠKOLA U PEPELJEVCU I DONJEM LAJKOVCU  

Osnovci, učenice nižih razreda škola u Pepeljevcu i Donjem Lajkovcu (koje su zapravo Izdvojena odeljenja OŠ “Mile Dubljević” Lajkovac), Magdalene Mitrović i Jovana Rajković nagrađene su na regionalnom likovnom konkursu Zavoda za javno zdravlje Valjevo u konkurenciji osnovaca nižih razreda.

Sa prikladnim pratećim sloganima, konkurs je raspisan na teme: Pravilna ishrana, Zdravlje zuba i usta i Dojenje kao optimalna ishrana za novorođenče.

Tim povodom, učiteljica Katarina Marković kaže, da su zadovoljni učešćem svojih učenika na ovom regionalnom konkursu, kao i da su ovakve prilike jedinstvene da se čuje za male škole:

“Godinama unazad učenici naše škole učestvuju na konkursu Zavoda za javno zdravlje Valjevo. Tako je bilo i ove jeseni. Među poslatim radovima najzapaženiju su bili radovi učenica Magdalene Mitrović i Jovane Rajković. Obe su nagrađene u kategoriji od 1. do 4. razreda.

Magdalena Mitrović, učenica drugog razreda IO Pepeljevac je dobila drugu nagradu za likovni rad na temu  “Čuvam svoje zube, ponosim se osmehom”.

Jovana Rajković, učenica trećeg razreda IO Donji Lajkovac, dobila je treću nagradu na temu “Podrži dojenje – majčino mleko najbolja hrana”.

Magdalenin mentor je Gordana Stanojević a Jovanin sam ja.

Posredstvom patronažna sestre lajkovačkog Doma zdravlja Zorice Stanković smo obaveštene o konkursima. Ovo je jedinstvena prilika da se čuje za male škole. Učiteljica Gordana i ja, kao i ostale  koleginice, ćemo nastaviti i dalje da podstičemo naše učenike i njihovu kreativnost.”

Related posts

Leave a Comment