PREMIJERA PREDSTAVE KOLIKI JE MOJ DEO? U ORGANIZACIJI ŽUKO -a

Žensko udruženje kolubarskog okruga u ponedeljak 14. novembra sa početkom u 18 časova u Centru za kulturu u Lazarevcu prikazuje premijerno igranje predstave pod simboličnim nazivom “Koliki je moj deo?” koja je deo projekta koji se sprovodi uz podršku UN Womena i Evropske unije.

Predstava je deo kampanje pod istim nazivom ( https://www.instagram.com/koliki_je_moj_deo/ ) koja ima za cilj da podigne vidljivost nepravedne raspodele nasledstva između muškaraca i žena. Oslikava život tri žene i sa kakvim se poteškoćama suočavaju, jer nemaju svoju imovinu. Izvode je glumci “Presek dijagonala” Aleksandra Belošević, Tamara Belošević i Uroš Milojević.

Premijeri predstave Koliki je moj deo? će prisustvovati: Nevena Marčeta, koordinatorka programa UN Women-a; Ana Milenić, programska menadžerka Delegacije Evropske unije u Srbiji i predstavnici GO Lazarevac, koja je jedna od 8 opština sa kojima udruženje ima potpisane memorandume o saradnji na ovom projektu.

Predstava je besplatna, a nakon okupljanja gostiju i posetilaca, kao i izjava realizatora projekta, kako i dolikuje premijeri jedne društveno važne tematske predstave, predstava će u Centru za kulturu u Lazarevcu biti izvedena od 18:30 časova.

Related posts

Leave a Comment