FK STRMOVO VICEŠAMPION KOLUBARSKO – MAĆVANSKE ZONE

U poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva Kolubarsko-mačvanske zone u fudbalu lajkovački klubovi su postigli ove rezultate: Radnički (Va) – Strmovo 2:2, Zadrugar – Kačer 0:0 i Vrelo Sport – Železničar 1:0.

FK Strmovo je postiglo najveći uspeh od osnivanja osvajanjem drugog mesta na polusezoni, sa dva boda manje od jesenjeg prvaka, ekipe Vrelo Sport. Železničar i Zadrugar zauzimaju osmo i deveto mesto sa po 17 bodova, koliko ima i valjevski Radnički na sedmom mestu.

U izuzetno borbenoj i uzbudljivoj utakmici na Petom puku u Valjevu, Strmovo je ispustilo značajnu prednost, a na kraju ipak bilo zadovoljno bodom. Lajkovčani su vodili sa 2:0 do 70. minuta, da bi Radnički izjednačio za svega četiri minuta, pri čemu je promašio i jedanaesterac. Golove za Strmovo postigli su Radovanović u 6. i Stojaković u 56. minutu, a za Radnički Rašević u 70. i Stamenić u 73. minutu. Marko Živanović nije bio precizan sa bele tačke u 71. minutu.

Utakmica je obilovala varnicama, sudija Bagurić iz Loznice imao pune ruke posla i podelio 12 žutih i dva crvena kartona.  Crveni karton je u 75. minutu dobio Stamenić iz Radničkog, zbog drugog žutog usled nesportskog ponašanja,  i Spasojević iz Strmova u 76. minutu zbog udaranja protivničkog igrača u prekidu igre, kako je navedeno u zvaničnom izveštaju sa utakmice.

Protiv odlične ekipe Kačera iz Belanovice, koja u sastavu ima nekoliko bivših superligaških igrača, Zadrugar je osvojio bod na svom stadionu. U izjednačenom i ne baš kvalitetnom meču, zeleno-beli su po prikazanoj igri i šansama bili bliži pobedi. Naime, najbolji strelac Lajkovčana Vladimir Jerinić propustio je tri šanse za gol, od kojih je poslednja, pet minuta pred kraj, bila stopostotna. Zadrugar je od 65. minuta imao fudbalera manje na terenu jer je štoper Miloš Pavlović isključen zbog drugog žutog kartona.

Borben meč viđen je i u Vrelu, uz dosta oštrih startova i žutih kartona, a dodeljena su i dva crvena. Držao se sjajno Železničar, tako da je jesenji prvak uspeo da postigne samo jedan gol protiv Lajkovčana, strelac je bio Kojić u 57. minutu. Isti igrač je u 72. minutu isključen zbog oštrog starta i drugog žutog kartona, a osam minuta pre toga Želja je ostao bez Dragana Tomića, koji je oba žuta kartona dobio zbog negodovanja kod sudije Petrovića iz Loznice.

Jesenji prvak je Vrelo Sport sa 29 bodova, Strmovo 1968 ima 27, a trećeplasirani Kačer 24. Železničar i Zadrugar zauzimaju osmo i deveto mesto sa po 17 bodova. Na dnu tabele su Cer sa 11 i Ribnica sa 9 bodova.

Sledi zimska pauza u prvenstvu.

Related posts

Leave a Comment