MALI VELIKI HEROJI POLOŽILI TEST HUMANOSTI I SOLIDARNOSTI

Na račun Fondacije Budi human za prikupljanje sredstava i pomoć u lečenju trogodišnjoj Teodori Jovanović iz Sela Lajkovca, lajkovački osnovci uplatili su preko sto hiljada dinara. Sredstva su prikupljena višednevnom humanitarnom akcijom, realizovanom na inicijativu Podmlatka Crvenog krsta i Učeničkog parlamenta OŠ “Mile Dubljević”.

Cilj koji su postavili na samom startu akcije bio je sto hiljada dinara. U akciji u koju su bile uključene sve odeljenske zajednice, prodajom na višednevnom humanitarnom bazaru ispred škole i dobrovoljnim prilozima, lajkovački osnovci ne samo da su ispunili svoj cilj, već su i premašili zadatu sumu i na Teodorin račun uplatili 106. 600. dinara.

Uplatom lajkovačkih osnovaca, koju su organizovala deca za dete, napravljen je značajan pomak u prikupljanju sredstava za operaciju malene Teodore, njenu rehabilitaciju kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Teodora je dete iz visokorizične trudnoće, jer je majka dijabetičar. Rođena je prevremeno, u 32. gestacijskoj nedelji. Od rođenja je dijagnostikovana cerebralna paraliza, kao i oštećenje sluha. Od osmog meseca života nosi slušne aparate, a u planu je ugradnja kohlearnog implanta.

Roditelji su do sada lečenje finansirali sami i iscrpeli resurse, ali do pomaka nije došlo. Akcija je način da se pomogne u tome da Teodora nastavi borbu za poboljšanje svog zdravstvenog stanja i živi kvalitetnije.

Related posts

Leave a Comment