LAJKOVAČKI OSNOVCI U HUMANITARNOJ AKCIJI ZA TEODORU

Na inicijativu Podmlatka Crvenog krsta i Učeničkog parlamenta OŠ “Mile Dubljević” lajkovački osnovci realizuju humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za lečenje malene Teodore iz Sela Lajkovca.

U višednevnu akciju ozbiljno i odgovorno uključene su sve odeljenske zajednice, svi učenici škole, što prodajom na humanitarnom bazaru, što, dobrovoljnim prilozima. Štandovi humanitarnog bazara danima se postavljaju ispred škole.

“Akcija traje i ove sedmice, prodajni bazar će sigurno biti u ponedeljak, za ostale dane za sada nisam sigurna, a dobrovoljne priloge ćemo sakupljati tokom cele nedelje. Do sada smo sakupili 90.000. dinara, a očekujemo da sakupimo sto hiljada dinara.

Kako bismo pomogli da Teodora nastavi borbu za poboljšanje svog zdravstvenog stanja, uključimo se svi u humanitarnu akciju i pomozimo Teodori! Humanitarna akcija je osmišljena tako što će sledeće nastavne nedelje neka odeljenja imati prodajne štandove u školskom dvorištu. Kupovinom užine i još nekih artikala pomoći ćete ovu akciju.

Možemo biti humani i tako što ćemo u kasu za Crveni krst, koja se nalazi u holu škole, ostaviti dobrovoljni prilog. Obavestite svoje roditelje i naše sugrađane o akciji, jer naše malo, nekom znači mnogo”, rekla je nastavnica Sonja Milovanović u ime Podmladak Crvenog krsta OŠ „Mile Dubljević“ Lajkovac.

Podsećamo, malenoj Teodori je od rođenja dijagnostikovana cerebralna paraliza, kao i oštećenje sluha. Prvobitno je za Teodorino lečenje bilo potrebno 653.000,00 dinara, ali je u međuvremenu potreban iznos sredstava korigovan na 1.153.000,00 dinara, a do sada je prikupljeno 70% potrebnih sredstava., odnosno 822.294,50 dinara.

Sa sredstvima prikupljenim humanitarnom akcijom lajkovačkih osnovaca,Teodora se bitno približava cilju.

Related posts

Leave a Comment