ODRŽANA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA, U TOKU PRIPREME ZA TREĆI REBALANS BUDŽETA

U susret novembarskom zasedanju lokalnog parlamenta, održana je 42. sednica Opštinskog veća opštine Lajkovac, na kojoj su, između ostalog, usvojeni Izveštaj o radu PU “Leptirić” i izveštaj Zajedničkog Centra za socijalni rad “Solidarnost”o realizaciji projekta “Pružanje sluge pomoć u kući odraslim i starim osobama”.

U izjavi za medije neposredno nakon sednice, predsednik opštine Andrija Živković je rekao da se novembarsko zasedanje lokalnog parlamenta, na kome će biti i treći, poslednji ovogodišnji rebalans opštinskog budžeta, očekuje krajem druge dekade meseca. Uputsvo za rebalan je poslato Ministarstvu finansija na saglasnost, nakon čega će se krenuti u realizaciju i zakazivanje sednice skupštine.

Govoreći o predstojećem rebalansu budžeta, uz opasku da tu nema mnogo nekog novog novca, p redsednik opštine, Andrija Živković je rekao da će sve vezano za rebalas budžeta biti predmet razmatranja na narednim novim sednicama veća, ali je istakao par pojedinosti i novina:

“Gro sredstava u iznosu od million dinara biće opredeljen za manifestaciju “Ulica otvorenog srca”, koja  će biti održana održana za vikend u vreme božićnih praznika, tačnije drugi dan Božića i biće bogatija i drugačije koncipirana. Odvojili smo million dinara za novogodišnju rasvetu, koja će biti postavljena oko zgrade opštine, neće više biti postavljna po ulićnim kandelabrima, nego samo na Gradskom trgu i ispred opštine. Sve detalnije oko rebalansa i raspodele novca biće po stizanju uputsva na narednim sednicama.”

U osvrtu na odluke donate na ovoj sednici veća, predsednik Živković je posebno naglasio Izveštaj Zajedničkog Centra za socijalni rad “Solidarnost” o realizaciji Usluge “pomoć u kući”, uspešno realizuje u opštini Lajkovac več nekoliko godina, za 40 korisnika: “Ta usluga puno znači korisnicima i nastavićemo sa pružanjem ove važne usluge socijalne zaštite, koja se uspešno realizuje zahvaljujući dobroj saradnji lokalne samouprave i Centra za socijalni rad.”

Predsednik Živković je podsetio i da će porez na imovinu za nepokretnosti na teritoriji opštine Lajkovac, koji godinama unazad nije povećavan, u narednoj godini biti blago povećan, pratiće sklop povećanja ostalih cena, prvenstveno prometa nepokretnosti, ali se to neće bitno odraziti na budžet građana, jer je uprkos činjenici da se bilo prinuđeno na povećanje uzeta u obzir najmanj moguća skala.

Čeka se sledeća sednica veća, na kojoj će se detaljnije govoriti o rebalansu budžeta i zakazivanje novembarskog zasedanja lokalnog parlamenta.

Related posts

Leave a Comment