ANA BJELICA U LAJKOVAČKOM ŽELEZNIČARU

Prava senzacija i značajno pojačanje ekipi Železničara u nastavku prvenstva je dolazak u Lajkovac Ane Bjelice, zlatne reprezentativke Srbije, aktuelne evropske i svetske šampionke.


Bjelica je već odradila svoj prvi trening sa novim klupskim drugaricama u Lajkovcu, a već u subotu debitovaće na novom domaćem terenu u meču protiv ekipe Srema.


Sticajem okolnosti, nakon specifične epizode u Kini, iz Lajkovca je stigla ponuda koja se ne odbija.


Posle kratkotrajnog boravka u Kini i pozitivnog testa na koronavirus već na aerodromu, 28. – ogodišnja Ana Bjelica je po povratku u Srbiju potpisala ugovor sa Železničarom iz Lajkovca.


Svetska i evropska šampionka sa reprezentacijom Srbije i čak 183 puta seniorska reprezentativka naše zemlje je sasvim sigurno izuzetno značajno pojačanje u ovom momentu za superligaški odbojkaški klub iz Lajkovca, koji ima visoke ambicije.


Ana Bjelica igra na poziciji primača i korektora. Visoka je 190cm. Ima impozantnu odbojkašku karijeru. Ekipa u kojoj je Ana Bjelica, nepogrešivo osvaja trofeje. Bila je prvak sveta i dvostruki prvak Evrope (2017, 2019). Takođe je sa reprezentacijom osvojila tri bronze na gran priju, srebro na svetskom kupu, bronzanu medalju na prvenstvu Evrope i na evropskim igrama, zlato u evropskoj ligi…


Klubska karijera išla je pravcem Crvena Zvezda (4 titule i 4 kupa – sve duple krune), zatim Hemik (2 titule, 1 kup, 1 superkup Poljske), Salihli, Osasko, Crvena Zvezda, Volero Cirih (titula i kup Švajcarske – dupla kruna), Volero le Kane, potom ponovo Osasko…angažman u Kini…


Na Svetskom kupu u Japanu 2019. godine korektor i kapiten ženske obojkaške reprezentacije Srbije Ana Bjelica izabrana je za najbolju poenterku takmičenja.


I da je u Kini sve teklo po planu, Ana bi imala vremena da odigra nastavak prvenstva za još jedan klub do kraja sezone. Ono što je za sada izvesno, Ana Bjelica biće do kraja sezone u Železničaru iz Lajkovca.Trofejni korektor srpske reprezentacije i nekadašnja članica Crvene zvezde, biće veliko pojačanje za ekipu koju sa klupe vodi Branko Kovačević.

Uprava kuba i odbojkašice Železnilara su sa velikim oduševljenjem prihvatili dolazak Ane Bjelice u svoje redove, priredili joj sjajnu dobrodošlicu i sa velikom nadom i visokim ciljevima svi zajedno ulaze u nastavak takmičenja.

Related posts

Leave a Comment