ZAVRŠNI RADOVI NA IZGRADNJI ŠKOLSKOG IGRALIŠTA U BOGOVAĐI

U Bogovađa je danas je asfaltirano školsko igralište, čime je privedena kraju izgradnja objekta koje će koristiti i učenici i zainteresovani meštani.

Radove je obišao predsednik opštine Andrija Živković sa saradnicima, konstatujući da je ovakav teren za male sportove bio potreban Bogovađi:

“Trebalo je da radovi odavno budu započeti, od Komesarijata za izbeglice dobili smo 1,6 miliona dinara, ali su u međuvremenu cene materijala znatno poskupele, tako da smo morali da dodamo još novca kako bismo radove priveli kraju. Tako da će izgradnja novog dečijeg školskog igrališta, koje je u blizini OŠ „Mile Dubljević“ u Bogovađi koštati 3.200.000 dinara. Đaci ove škole nisu imali igralište koje bi mogli da koriste na časovima fizičkog vaspitanja, kao i u svoje slobodno vreme, zato će novoizgrađeno igralište biti dostupno svima njima, kao i zainteresovanim meštanima i građanima naselja Bogovađa. Osim toga, u Bogovađi je i znatno posećeni manastir, tu ima i vojske, pa se nadam da će ovo igralište biti maksimalno korišćeno u narednom periodu.”

Igralište je izgrađeno po svim standardima – površine je preko 1000 kvadratnih metara, dužine preko 50, a širine preko 25 metara. Ima fudbalske (rukometne) golove i dva koša kao i prateći mobilijar.  Urađeno je odvodnjavanje kako se voda ne bi zadržavala na igralištu.

Related posts

Leave a Comment