IZGRADNJA PARKINGA ISPRED SILOSA ODVIJA SE USPORENOM DINAMIKOM

Konačno Lajkovac treba da dobije savremeni parking u centru varošu, ispred silosa, u neposrednoj blizini autobuske stanice. Radovi su započeti pre mesec dana, ali smo svedoci da odmiču znatno sporije nego što se očekivalo.

O razlozima za usporenu dinamiku radova je danas za medije govorio predsednik opštine Andrija Živković:

“Radovi se ne odvijaju planiranom dinamikom jer imamo velike poteškoće sa „Železnicom Srbije“, zbog čega, inače, taj parking prostor decenijama niko nije ni pokušavao da uredi. Mi smo se odlučili na taj korak i posle nekoliko godina pregovora dobili potrebne saglasnosti od Železnice. Izvođač radova PZP Valjevo ima svoje podizvođače koji, po mom mišljenju, ne odrađuju svoj posao po planu, pa ako se tako nastavi ulazimo u zimski period i možemo ostati u zemljanim radovima. Ne bismo želeli da se posao dovede u pitanje, tako da pokušavamo da uradimo što više do zime, a imamo poteškoća oko iznošenja železničkih instalacija koje se nalaze ispred zgrade silosa. Nadam se da će PZP Valjevo rešiti sve prema dogovoru, kako bismo uradili bar prvu fazu (izmeštanje železničkih kablova), uređenje ili izgradnju kišne kanalizacije i sve ostalo što su „Železnice Srbije“ tražile od nas.”

Živković je istakao da čitav prostor neće biti samo parking, već će biti urađene i pešačke staze sa behatonom koje će voditi do parkinga, kao i svih okolnih objekata. Takođe će biti urađena led rasveta i ozelenjavanje. Na površini preko 4000 kvadratnih metara Lajkovčani će dobiti oko 50 novih parking mesta, a vrednost investicije je 30 miliona dinara. Glavni izvođač je Preduzeće za puteve „Valjevo“, a podizvođač „Elektrovolt“ iz Valjeva.

“Izgradnjom ovako modernog parkinga centar Lajkovca će dobiti na savremenijem izgledu, čitav prostor biće ulepšan. Nama predstoji da upodobimo zgradu silosa, jer se trenutno ne uklapa u ambijent i centar varoši. Videćemo šta možemo da uradimo da je renoviramo i učinimo da izgleda pristojno, jer je na samom ulazu u Lajkovac i predstavlja prvu sliku naše varoši,” najavljuje ptrdsednik opštine.

Predsednik Živković je najavio i razmatranje prostora za izgradnju novih parking mesta, kao i uređenje parkiranja po ugledu na neke okolne gradove. Jedna od opcija je prostor bivše “kolonije”, za šta je projekat urađen i planirana je izgradnja sledeće godine, što će zavisiti od sredstava opredeljenih budžetom za tu namenu. Sa ta dva parkinga u centru Lajkovca će biti dovoljno mesta za parkiranje, a onda se može razmišljati o zoniranju tog prostora.

Related posts

Leave a Comment