IN MEMORIAM: NADA NENADIĆ IVANOVIĆ (1955 – 2022)

Danas je, posle kratke i teške bolesti, preminula Nada Nenadić Ivanović, dugogodisnji novinar i urednik Radio Lazarevca.

Ponosna novinarka i Lajkovčanka rođena je 2. novembra 1955. godine. Osnovnu školu završila je u Lajkovcu, Gimnaziju u Lazarevcu, a potom Filoloski fakultet u Beogradu. Bila je profesor srpskog jezika i knjizevnosti, a ceo svoj radni vek  provela je radeći kao novinar u Radio Lazarevcu. Bila je pravi profesionalac u poslu, sjajan kolega za saradnju i autoritet za mlađe novinare. Kao pripadnika stare novinarske garde krasili su je svi pripadajući lični i profesionalni epiteti. Po penzionisanju, nije nastavila da se bavi novinarstvom. Nastavila je pasionirano da čita, druži se i posvetila se svim onim stvarima za koje je ranije imala manje vremena.  

Nadin odlazak u srcima porodice i prijatelja ostavlja ogromnu tugu i prazninu. Plenila je svojim nekonvencionalnim energičnim duhom. Imala je dar da za svakoga bude posebna, prisutna u dobru i zlu. Da nesebično i odano voli.

Svojim primerom davala je smisao postojanju – smisao koji je započinjao i završavao se ljubavlju. Pokazala je koliko su široki prostori ljudske duše. Uvek zanimljiva i originalna. Dostojanstvena i dostojna. Uvek svoja.

U ime snage koju je davala svima, tuga njene porodice se preliva kroz ponos u bezgraničnu ljubav koja je besmrtna.

Iza sebe je ostavila ćerku Lenu, na koju je uvek bila neizmerno ponosna, njenog Raška sa kojim je provela život i brojnu familiju i prijatelje, koji će je pamtiti zauvek.

Nada Nenadić Ivanović biće sahranjena na Novom groblju u Lajkovcu, u subotu 22. oktobra. Opelo je u 12:30 časova.

Related posts

Leave a Comment