LAJKOVAČKI DERBI PRIPAO STRMOVU, ZADRUGAR POBEDIO VLADIMIRCE

Danas su odigrane četiri utakmice  devetog kola Kolubarsko-mačvanske zone, a nastupali su svi lajkovački zonaši. U derbiju Strmovo je za gol bilo bolje od Železničara, rezultat 2:1, dok je Zadrugar, posle dva uzastopna poraza, osvojio tri boda – na svom stadionu pobedio je nezgodnu ekipu Jedinstva iz Vladimiraca sa 1:0. 

Danas je na stadionu „Obren Radovanović“ igran lajkovački derbi između Strmova i Železničara. Sva tri gola pala su u prvom delu igre, uključujući i nadoknadu. Domaćin je poveo već u 21. minutu pogotkom Dragana Novakovića, da bi već u 32. strelac bio Dragiša Gile Savković, koji se raspucao u poslednjim kolima. Izgledalo je da je na pomolu još jedan goleada Strmova, međutim do kraja poluvremena rezultat se nije menjao, sve do „najstrože kazne“ za gostujući tim. Posle prekršaja Grujičića u šesnaestercu, u četvrtom minutu nadoknade prvog poluvremena, uspešan izvođač penala bio je Dragan Tomić.

Na Senari meč je rešen već u 5. minutu, kada je Uroš Jerinić postigao gol za Zadrugar. Posle dva uzastopna poraza, ovo je važna pobeda za zeleno-bele, koja ih je vratila u sredinu tabele.

Nepredvidivi Radnički Klupci (pobedili u Strmovu, a zatim izgubili od Ribnice kod kuće) danas su iznenadili i valjevski Radnički pobedom na Petom puku od 2:0, nakon čega dele treće mesto sa Valjevcima sa po 15 bodova.  Strmovo je na drugom mestu sa 17 bodova, koliko ima i prvoplasirano Vrelo Sport sa utakmicom manje (sutra dočekuje Cer). Do sutrašnjih mečeva Zadrugar je šesti sa 13, a Železničar osmi sa 11 bodova. Na dnu tabele su Cer i Ribnica sa po 5 bodova, a Mioničani su danas poraženi na svom terenu od Kačera..

Sledećeg vikenda Strmovo gostuje u Prnjavoru, Zadrugar u Petkovici,  a Železničar dočekuje Ribnicu.

Related posts

Leave a Comment