HUMANITARNE AKCIJE LAJKOVAČKIH OSNOVACA “TRKA ZA SREĆNIJE DETINJSTVO” I “DRUG DRUGU”

Za tim Podmlatka Crvenog krsta OŠ „Mile Dubljević“ Lajkovac, mesec oktobar je u znaku dve velike humanitarne akcije: „Trke za srećnije detinjstvoˮ- trke u kojoj svi pobeđuju i akcije „Drug drugu“.

“Crveni krst Lajkovac u skladu sa kalendarom aktivnosti Crvenog krsta Srbije organizuje ovu akciju u prvoj nedelji oktobra meseca. Učešćem u trci  kao i svake godine naši učenici, njihove odeljenjske starešine, nastavnici fizičkog vaspitanja i ostali zaposleni u našoj školi pokazali su svoje opredeljenje ka zdravom načinu života i humanim vrednostima. Slogan trke je i ove godine: „Imamo cilj – dođi na start“.

Trka je uspešno realizovana kako u centralnoj školi tako i u Bogovađi i Bajevcu i svim izdvojenim odeljenjima naše škole.

Naša škola je ove godine uzela 750 startnih brojeva, kupovinom startnog broja postajemo učesnici jedne veoma humane akcije sa dugom tradicijom.

Prikupljena sredstva pripadaju osnovnoj školi i namenjena su za pomoć učenicima naše škole. Naše malo zaista će nekome značiti mnogo.

Još jedna akcija obeležila je ovaj mesec, akcija „Drug drugu“. U ovoj zajedničkoj akciji više timova naše škole, koja je trajala do 15. oktobra, prikupljen je školski pribor. Odeljenjske starešine su ovom akcijom prvenstveno obezbedile školski pribor učenicima kojima je ova vrsta pomoći neophodna”, rečeno je iz tima Podmlatka Crvenog krsta OŠ „Mile Dubljević“ Lajkovac, koji sa ogromnim entuzijazmom vodi nastavnica Sonja Milovanović.

Podmladak Crvenog krsta OŠ “Mile Dubljević” Lajkovac čine članovi tima, nastavnici i učenici – edukatori. Bave se promocijom humanih vrednosti, socijalnom delatnošću i zdravstveno – vaspitnim radom.

“Volimo da budemo volonteri, jer baveći se ovim radom učimo se i učimo druge zdravim stilovima života”, kažu između ostalog mladi volonteri Crvenog krsta.

Related posts

Leave a Comment