OKTOBARSKA LOKALNA KORONA STATISTIKA

Tokom meseca oktobra urađena su 143 serološka testa i 75 PCR testa, kod pacijenata sa područja opštine Lajkovac.


Koronavirus laboratorijski je potvrđen kod 31 osobe. Od ukupnog broja obolelelih u trećem talasu, dakle od 31 pacijenta, 3 je izlečeno, 1 pacijent se nalazi na bolničkom lečenju i 27 je i dalje pozitivno i nalazi se u izolaciji na kućnom lečenju.


Nakon pika drugog talasa koronavirusa, od 29. avgusta na području opštine Lajkovac zvanično nije bilo ni jedne osobe obolelele, hospitalizovane niti izolovane zbog COVID – 19, sve do 14. oktobra.


Nakon potpunog zatišja od blizu dva i po meseca, prvi slučajevi obolevanja od koronavirusa u trećem talasu na području opštine Lajkovac evidentirani su 14. oktobra i to četiri slučaja u okviru jedne porodice u Lajkovcu. Dakle, podaci za oktobar su zapravo vezani za drugu polovinu meseca, jer se sve zbilo od 14. oktobra do kraja meseca.


Od početka epidemije, u opštini Lajkovac zaključno sa drugim talasom obolelo je 99 osoba, od kojih su uspešno izlečene 94 osobe, dok je 5 osoba preminulo.


Ukupan broj obolelih od koronavirusa na području opštine Lajkovac od početka epidemije je 130 osoba. Od ukupnog broja obolelih u sva tri talasa, 97 je izlečeno, 27 obolelih je na kućnom lečenju i u izolaciji, 1 pacijent je na bolničkom lečenju i 5 pacijenata je preminulo tokom prethodna dva talasa.


Nadležni apeluju na striktno poštovanje svih aktuelnih mera, koje su na snazi u borbi protiv COVID – 19, podsećaju na aktuelnu intenzivnu kontrolu i nadzor nad njihovim sprovođenjem, kao i na to da se svi koji imaju simptome obolevanja blagovremeno jave u Kovid ambulantu Doma zdravlja Lajkovac.

Related posts

Leave a Comment