POBEDOM LAJKOVAČKOG ŽELEZNIČARA, ODBOJKAŠICE CRVENE ZVEZDE PRVI PUT OSVOJILE SUPERKUP SRBIJE

Odbojkaški klub Železničar nije uspeo da treći put, a drugi zaredom, osvoji Superkup Srbije. Jubilarni 10. Superkup pripao je odbojkašicama Crvene zvezde, koje su večeras  u dvorani SC Voždovac, uz prenos na RTS 2, pobedile lajkovački Železničar sa 3:1 (25:21, 25:18, 21:25 i 25:13).

Zvezda je prvi put osvojila ovaj trofej i tako zaokružila dominaciju u 2022. godini: šampion države, pobednik Kupa i Superkupa Srbije.

Crvena zvezda je u većem delu meča bila uspešniji rival, osim u trećem koji je pripao timu iz Lajkovca. Železničar je bio ravnopravan protivnik u prvom i drugom setu, jedino je u četvrtom dozvolio da izgubi sa velikom razlikom. Delovalo je, ipak, da su Beograđanke uigranije u ovom trenutku, pravile su manje grešaka i podizale nivo igre kada je bilo potrebno.

S druge strane, odbojkašice Železničara su imale problema sa prijemom servisa. Ali, ovo je tek početak duge sezone i najbitnije je tempirati formu u pravo vreme.

Iako je stigla pre dva dana, debitovala je Kubanka Rosales Deziret Madan, igrala je u prva dva seta što je bilo dovoljno da pokaže da će biti veliko pojačanje Železničara. Nažalost, u trećem setu je prilikom doskoka povredila koleno Jelena Oluić, iskusni primač Železničara, a to može biti značajan hendikep za ekipu u nastavku sezone.

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Helić sa 26 poena, a odlične su bile i Živojinović sa 15 i Stojić sa 14 poena, kao i Čanak i Marković sa po 10. Aleksandra Uzelac je pokazala da je praktično izrasla u vođu ekipe i osvojila je 19 poena. Po osam su osvojile Deziret Madan i Vanja Ivanović, a sedam Kanađanka Kelsi Veltman.

Branko Kovačević, trener Železničara, dao je svoj komentar na utakmicu: „Možda smo više pod utiskom povrede našeg primača, nego poraza. Sezona je duga i veoma će nam nedostajati, pogotovo što na toj poziciji imamo samo mlade igračice. Što se tiče utakmice, zaslužena pobeda Crvene zvezde i mislim da su servis i prijem napravili najveću razliku na utakmici“, istakao je Kovačević.

Zoran Gajić, predsednik OSS, predao je Ani Živojinović, kapitenu Crvene zvezde, pehar namenjen pobedniku Super kupa Srbije.Petar Bogunović, predsednik OSV i potpredsednik OSS, i Nikola Rosić, generalni dikrektor Crvene zvezda, predali su zlatne medalje odbojkašicama Crvene zvezde.

Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, predao je Ani Antonijević, kapitenu Železničara, trofej namenjen poraženoj ekipi u Super kupu. Dejan Bojović, sportski direktor OSS, i Danilo Mrđa, generalni sekretar OSB, predali su srebrne medalje odbojkašicama Železničara.

Železničar je trofej Superkupa osvojio dva puta: 2019. i 2021 i po tome je druga najuspešnija ekipa u ovom takmičenju. Vizura je pet puta bila pobednik, a po jednu titulu su osvojili Jedinstvo iz Stare Pazove, Ub i Crvena zvezda.

Foto: Odbojkaški savez Srbije

Related posts

Leave a Comment