POBEDE ŽELEZNIČARA I STRMOVA, PORAZ ZADRUGARA

U osmom kolu Kolubarsko-mačvanske zone Železničar je na svom stadionu pobedio Mladost iz Prnjavora sa 2:0, Strmovo je dobilo Kačer u Belanovici sa 3:1, dok je Zadrugar poražen u Lešnici tesnim rezultatom 3:2.  

Železničar je upisao drugu uzastopnu pobedu pred svojim navijačima. Ponovo je na stadionu Železničara viđena borbena i zanimljiva utakmica, u kojoj je domaćin još jednom pokazao veliku želju za igrom i pobedom. Strahinja Sofronić je proradio u prošlom kolu i danas je nastavio golgetersku seriju: postigao je prvi gol za Lajkovčane u 23. minutu. Tim  rezultatom je zvaršeno prvo poluvreme, „dizelka“ je imala dosta šansi za pogotke, a drugi i odlučujući gol dao je mladi Luka Živanović u 68. minutu. Vrlo važna serija od 6 bodova za Železničar.

Strmovo je danas u Belanovici kompenzovalo poraz iz prošlog kola na svom stadionu od tima Radnički Klupci. Novajlija Kačer se solidno snašao u Zoni i pred ovo kolo bio pri vrhu tabele, ali ih je Strmovo zaustavilo njvaiše zahvaljujući raspoloženom  dvostrukom strelcu Dragiši Savkoviću. Postigao je prvi gol za rano vođstvo svog tima, u 8. minutu. Domaćin je izjednačio pred sam kraj poluvremena preko Peralovića, da bi utakmicu rešili Spasojević u 75. i Savković u 82. minutu.

Na dva uzastopna gostovanja Zadrugar je doživeo dva poraza, čime je pokvario dobar bilans koji je imao na startu sezone (bio jedina neporažena ekipa). Poveli su Lajkovčani u 37. minutu preko mladog Joksića, da bi gosti preokrenuli golovima u 50. i 52. minutu. Zanimljivo je bilo u finišu utakmice: domaćin je postigao treći gol u drugom minutu nadoknade, a već u sledećem napadu Zadrugar je smanjio golom Denisa Rakića. Međutim, bilo je kasno za nešto više, odnosno za bod zeleno-belima.

Zahvaljujući pobedi u Vladimircima i remiju valjevskog Radničkog u derbiju sa Divcima (bez golova), Vrelo Sport se izdvojilo na prvom mesto sa 17 bodova. Valjevci su drugi sa 15, a Strmovo odlično treće sa 14 bodova. Železničar je sedmi sa 11 bodova, a Zadrugar na 10. mestu sa 10 bodova. Na dnu tabele su Cer i Ribnica sa po 5 bodova.

Sledećeg vikenda novi lajkovački derbi: Železničar – Strmovo, dok Zadrugar napokon igra na svojoj Senari i dočekuje Jedinstvo iz Vladimiraca.

Related posts

Leave a Comment