INFO SESIJA NA TEMU EKONOMSKO JAČANJE ŽENA U POLJOPRIVREDI 1. OKTOBRA U LAJKOVCU

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

01.10.2019. godine, sa početkom u 12:00 časova , u Velikoj sali Gradske kuće održaće se info sesija na temu Ekonomsko jačanje žena u poljoprivredi.

Prepoznajući zajednički interes u procesu ekonomskog osnaživanja žena, posebno u davanju podrške, znanja i potrebnih resursa ženama, nosiocima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, Opština Lajkovac i Žensko udruženje Kolubarskog okruga potpisnice su Memoranduma o saradnji na implementaciji projekta Ekonomsko osnaživanje žena u poljoprivredi. Prvi korak zajedničke saradnje je organizacija radionice gde će učesnice imati priliku da se upoznaju sa projektom, predviđenim obukama i studijskim putovanjem a sve u cilju efikasnije poljoprivredne proizvodnje i jačanja konkurentnosti .

Imajući u vidu napred navedeno pozivaju se sve zainteresovane žene sa teritorije opštine Lajkovac koje se bave poljoprivredom da prisustvuju pomenutoj info sesiji 01. oktobra kako bi kroz razmenu iskustava, umrežavanje i edukaciju unapredile svoja poljoprivredna gazdinstva.

Projekat Ekonomsko osnaživanje žena u poljoprivredi podržan je od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“ koji finansira Evropska unija.

OPŠTINSKA UPRAVA OPŠTINE LAJKOVAC

ODELJENJE ZA PRIVREDU I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE

Rukovodilac Odeljenja

Mirjana Đaković, dipl.pravnik

Related posts