POSETA PREDSEDNIKA OPŠTINE “LEPTIRIĆU” POVODOM DEČIJE NEDELJE

Drugog dana Dečije nedelje, Predškolsku ustanovu “Leptirić” posetio je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.

Prilikom tradicionalne posete vrtiću povodom programa obeležavanja “Dečja nedelje” predsednik Živković je razgovarao sa decom i podelio mališanima majice sa sloganom ovogodišnje manifestacije „Šta detetu treba da poraste do neba”.

Predsednik Živković je i ovoga puta istakao, da mu je uvek zadovoljstvo da poseti najmlađe i da sa njima razgovara:

“Uvek ističem da, kada dolazim u posetu institucijama obrazovanja da je meni to najlepši dan na poslu. Veoma sam srećan kada mogu da izdvojim vreme za druženje sa najmlađima, posebno u jednom ovakvom ambijentu. Uvek napominjem, da su deca budućnost Lajkovca i Srbije. Njihove želje i pitanja su najiskrenija, jer su deca najdobronamernija.”

Mališani su nezahtevno iskoristili priliku da predsedniku opštine postave pitanja, ali su zato obilato iskoristili priliku da daju odgovore na predsednikovo pitanje u skladu sa sloganom ovogodišnje Dečije nedelje „Šta detetu treba da poraste do neba“. Svojim odgovorima, deca su zapravo dala lekciju odraslima. U besprekornom ambijentu vrtića, dečiji odgovori bili su najčistiji mogući: ljubav, zagrljaj, druženje, san … Nijedan njihov odgovor se nije odnosio na nešto materijalno, već isključivo na ljubav, pažnju i vreme posvećeno njima.  

 Tokom posete vrtiću, predsednik Živković je i ovoga puta, kao znak pažnje i dobrodošlice, od najmlađih dobio poklone, koje su u okviru svojih grupa sami izradili.

Direktorka PU „Leptirić“, Mila Mitrović Lončar je naglasila, da svaki dan treba da bude posvećen detetu i poručila roditeljima da što više vremena provode sa svojom decom, po cenu drugih svakodnevnih obaveza. Takođe, pojasnila je osobenosti ovogodišnjeg programa Dečije nedelje:

“Za razliku od prethodnih godina, kada je program obeležavanja Dečije nedelje koncipiran na nivou ustanove, ovoga puta napravljen je program realizacije na nivou jaslenih i vaspitnih grupa.

Program je koncipiran kao odgovor na pitanje ovogodišnjeg slogana, imajući u vidu dečije potrebe i interesovanja. Predškolsko doba je period života sa mnogo otvorenih mogućnosti u kome deca sa mnogo energije, istrajnosti i entuzijazma ovladavaju i razvijaju svoje kapicitete, od kojih će zavisiti njihove buduće mogućnosti, njihova ličnost i uspešnost funkcionisanja u daljem životu. Svi koji radimo u predškolskoj ustanovi se trudimo da deci pružimo ono najbolje i najznačajnije za njihov razvoj i napredovanje.”

Mališani lajkovačkog „Leptirića“ će u okviru Dečije nedelje posetiti Turističku organizaciju, Kulturni centar, PSD Ćira, Policijsku stanicu Lajkovac , Udruženje Bazimili, a planirana je i organizovana poseta dece bazenu.

Related posts

Leave a Comment