DONACIJA ROTARY CLUBA VALJEVO I LAJKOVAČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI

Lajkovačka OŠ “Mile Dubljević” dobila je donaciju u vidu digitalne opreme od Rotary kluba Valjevo.

Naime, nakon što je prošle godine donirao dronove svim valjevskim osnovnim školama, Rotary klub Valjevo, u okviru Global Granta Rotari Fondacije, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, donirao je ovoga puta 10 dronova, bespilotnih letilica i 10 Mbot robotića za savremeniju i interaktivniju nastavu informatike školama sa teritorije Lajkovca, Ljiga, Mionice i Uba.

“Donacija je stigla na samom početku nove školske godine, a donacija u vidu digitalne opreme sigurno će bitno doprineti kvalitetnijem radu sa učenicima, prvenstveno  nastavnika informatike i osnova tehnike”, rekla je direktorka škole Biljana Žujović.

Predstavnik Upravnog odbora Rotary kluba Valjevo na ovom projektu bio je prof. Nikola Savić MA, sekretar Rotary kluba Valjevo.

Donacije su uručene u svečanoj sali Skupštine grada Užica.

Za sve nastavnike informatike, zaposlene u školama koje su dobile donaciju, organizovana je adekvatna obuka.

U okviru Global Granta, dodeljeno je ukupno 500 Mbot robota i 200 dronova obrazovnim ustanovama u našoj državi, PU “Poletarac” iz Užica dodeljen je mobilni nameštaj i IKT oprema, ukupno 250 invalidskih kolica dodeljen je zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite, saopštio je Rotary klub Valjevo.

Related posts

Leave a Comment