POBEDNIK PRVOG MEMORIJALNOG TURNIRA “RADOVAN BELI MARKOVIĆ” OK INĐIJA

U organizaciji OK Železničar, u Lajkovcu je ovog vikenda održan prvi Memorijalni odbojkaški turnir “Radovan Beli Marković”. Poznati srpski književnik i najpoznatiji Lajkovčanin, koji je preminuo početkom godine, bio je veliki ljubitelj odbojke i počasni predsednik OK Železničar, tako da klub na ovaj način čuva uspomenu na njega.

Prvi Memorijalni odbojkaški turnir “Radovan Beli Marković”okupio je u Sportskoj hali u Lajkovcu ekipe Nova KBM Branik iz Maribora, beogradski Partizan Efbet, ŽOK Inđija i domaći Železničar.

Tokom dvodnevnog turnira, rezultati utakmica su: Maribor – Inđija 1:3; Železničar – Partizan 3:0; Partizan – Maribor 3:0 i Železničar – Inđija 1:3.

Odbojkašice Ok Inđije pobednice su prvog Memorijalnog turnira “Radovan Beli Marković” u Lajkovcu. U finalu su ostvarile pobedu nad ekipom domaćina rezultatom 3:1 ( 25:23,20:25,25:17,25:17).

Za najbolju igračicu turnira proglašena je Danijela Andrić iz OK Inđija, inače, nekadašnja odbojkašica Železničara.

Kapitenima svih ekipa učesnika turnira uručeni su pehari.

Pored uprave kluba, u uručenju pehara učestvovali su predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković i u ime porodice preminulog književnika i njegove supruge Emilije Marijana Milanović.

Lajkovac je i ovoga puta bio dostojan domaćin, a OK Železničar odličan organizator.

Rezultati turnira su svakako manje važni, turnir je okupio brojne poštovaoce lika i dela uglednog srpskog književnika i najpoznatijeg Lajkovčanina i ostvario svoju osnovnu ideju.

Očekuje se da će prvi vikend oktobra biti stalni termin održavanja Memorijalnog turnira “Radovan Beli Marković” u Lajkovcu, kao svojevrsna uvertira u brojne događaje u čast srpskog književnika, upravo u mesecu njegovog rođenja.

Related posts

Leave a Comment