POBEDA ŽELEZNIČARA, PORAZI STRMOVA I ZADRUGARA

U sedmom kolu Kolubarsko-mačvanske zone Železničar je na svom stadionu pobedio Borac iz Lešnice sa 3:2, Zadrugar je u Vrelu poražen sa 3:0, a Strmovo pretrpelo poraz na svom terenu sa 3:1 od ekipe Radnički Klupci.

Železničar je, posle sjajnog preokreta, napokon upisao pobedu pred svojim navijačima. Na stadionu Železničara viđena je borbena i zanimljiva utakmica, puna preokreta, a treba istaći da su momci Saše Đenisića „ostavili srce na terenu“ i zasluženo osvojili tri boda. Železničar je poveo u 22. minutu iz penala koji je realizovao Dragan Tomić.

Ubrzo su gosti preokrenuli rezultat golovima Mladena Popovića, velikog pojačanja Borca, koji je došao iz Mačve Bogatić, odnosno iz srpskoligaškog ranga. Popović je dao dva gola za pet minuta, u 33. i 38. minutu, a drugi, gol kakav se retko viđa i na superligaškim utakmicama, lobovao je golmana Krstića sa 60 metara! Ali, zatim sa dva gola uzvraća srpskoligaško pojačanje Železničara Sofronić, koji je stigao malo posle početka prvenstva iz Budućnost Krušika, mada je u više navrata igrao u Lajkovcu. U maniru pravog špica postigao je golove u 47. i 79. minutu za pobedu Železničara.

Zadrugar više nije jedina neporažena ekipa Kolubarsko-mačvanske zone, jer je danas doživeo ubedljiv poraz od Vrela, koje je pre početka prvenstva važilo za najverovatnijeg lidera, a evidentno ulazi u punu takmičarsku formu. Sve je rešeno u prvom poluvremenu, od 19. do 32. minuta, kada su domaći postigli sva tri gola. Strelci su bili Đ. Obradović, Đurđević i L. Obradović.

Strmovo opet igra po sistemu „vruće-hladno“, iako je najbolje plasirani lajkovački tim. Posle dve uzastopne pobede doživeli su poraz na svom stadionu od tima Radnički Klupci. Vrlo zanimljiv period bio je između 30. i 40. minuta: poveli su gosti golom napadača Stojanovića u 30. minutu, domaći su izjednačili već tri minuta kasnije, golom legende kluba Dragiše Savkovića, da bi u 40. minutu Kojić doneo vođstvo Radničkom. Tačku na pobedu Radničkog na samom početku drugog poluvremena, u 48. minutu, stavio je Stojanović svojim drugim pogotkom, ovog puta iz penala.

Valjevski Radnički i Vrelo Sport dele prvo mesto sa po 14 bodova. Prate ih Radnički Klupci sa 12 i Strmovo i Kačer sa po 11 bodova. Zadrugar na sedmom mestu ima 10, a Železničar na 11. ima 8 bodova.

Sledećeg vikenda Železničar je ponovo domaćin i dočekuje Mladost, Zadrugar ponovo gostuje, sada u Lešnici, dok Strmovo igra u Belanovici sa najprijatnijim iznenađenjem prvenstva Kačerom.

Related posts

Leave a Comment