ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA TREĆE NA MEĐUNARODNOM TURNIRU U MARIBORU

U sklopu priprema za novu sezonu odbojkašice lajkovačkog Železničara su od 23. do 25. septembra igrale na međunarodnom turniru u Mariboru i zauzele treće mesto. U prvom kolu su pobedile domaćina Nova KMB Branik sa 3:0, zatim izgubile od švajcarskog Volera iz Ciriha sa 3:1, a istim rezultatom i od Vašaša iz Budimpešte, poslednjeg dana turnira.

Volero Cirih je pobednik turnira, koji je prošle godine osvojio lajkovački tim, drugi je Vašaš, treći Železničar, a četvrti Nova KBM Branik.

Turnir u Mariboru je stručnom štabu, koji predvodi iskusni trener Branko Kovačević, pre svega poslužio za isprobavanje taktičkih varijanti i uigravanje ekipe, u kojoj ima dosta novih igračica, kao i za produbljivanje dobrih sportskih odnosa sa ostalim klubovima. Naime, i prošle godine učesnici turnira su bili isti, Volero predvodi Svetlana Ilić koja je dve godine trenirala lajkovački klub, a tim Železničara je proveo i sedam dana na pripremama  u gradu pod Pohorjem.

Turnir u Mariboru je značajan test pred novu sezonu i takmičenje u Superligi, Kupu Srbije i CEV kupu, u kojem će nastupati i Volero i Nova KMB Branik.

Foto: OK Nova KMB Branik

Related posts

Leave a Comment