TRIJUMF „RAZIGRANOG PERA” NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU LITERARNOG STVARALAŠTVA

Članovi Literarne sekcije „Razigrano pero” lajkovačke OŠ „Mile Dubljević”, nakon nagrada na Međunarodnom festivalu humora za decu, predstavili su svoj pesničkog talenta na Petom međunarodnom festivalu literarnog stvaralaštva FELIS 2022.

Foto: Andrej Vukašinović – prva nagrada

U međunarodnoj konkurenciji, u kategoriji Deca stvaraoci do 14 godina sa literarnim radovima na slobodnu temu, prvu nagradu za pesmu „Prolećna čarolija” osvojio je učenik 6. razreda Andrej Vukašinović, treću nagradu za pesmu „Kad snovi igračke ožive” osvojila je učenica 5. razreda Nađa Brkić.

Foto: nagrađeni učenici sa nastavnicom Lidijom Marić Jovanović

Pohvalnice za učešće i doprinos festivalu dobili su: Anita Prodanić, Ana Radovanović i Martin Mikić, učenici prof. Lidije Marić Jovanović, kao i Milica Lazić, Marija Janić i Milica Macura, učenice prof. Sonje Milovanović. Zahvalnica za doprinos festivalu dodeljena je i Literarnoj sekciji „Razigrano pero”.

Foto: nagrađeni učenici sa nastavnicom Sonjom Milovanović

Svečanom programu i dodeli nagrada 19. septembra u Modernoj galeriji Centra za kulturu u Lazarevcu, u pratnji mentorke Sonje Milovanović i svojih porodica, prisustvovalo je troje nagrađenih učenika. Stručni žiri posebno je istakao i pohvalio literarni talenat članova „Razigranog pera”, a prisutna publika, srdačnim i dugim aplauzom, nagradila je predstavljanje pesme „Prolećna čarolija” Andreja Vukašinovića, kome je osim diplome i knjige dodeljen i pehar FELIS 2022. Nagrađenim učenicima koji nisu prisustvovali svečanom programu diplome su uručene u školi, rečeno je iz Literarne sekcije „Razigrano pero”.

Related posts

Leave a Comment