40 DEČAKA IZ OMLADINSKE ŠKOLE FUDBALA “ŽELEZNIČARA” VEČERAS NA UTAKMICI SRBIJA – ŠVEDSKA

Na poziv Fudbalskog saveza Srbije, mališani iz fudbalskih škola širom naše zemlje večeras će na stadionu „Rajko Mitić“ prisustvovati utakmici Lige nacija Srbija – Švedska i svim srcem navijati za našu reprezentaciju. Među njima su i deca iz Škole fudbala lajkovačkog „Železničara“, koja su u 18 časova organizovano autobusom krenula put Beograda, a pored roditelja, ispratio ih je i predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.

Mališane na stadion vode dva trenera fudbalske škole, a vođa puta je predsednik Opštinskog fudbalskog saveza Aleksandar Savković, koji je ovom prilikom izjavio:

– UEFA je kaznila naš savez sa dva meča igranja bez prisustva publike, ali dozvoljeno je da na tribinama mogu biti deca do 14 godina. Mi smo se rado odazvali ovom pozivu, obezbedili autobus i 40 dece iz Lajkovca putuje na utakmicu. Oni su veoma uzbuđeni i ne mogu da dočekaju da stignu na naš najveći stadion i da podrže naše reprezentativce u pobedi koju očekujemo. Njima su idoli Mitrović, Vlahović, Gudelj i drugi naši fudbaleri, već su puni impresija i verujem da će puno onoga što budu večeras videli preneti na stadion Železničara. Kao što znate, pre par meseci smo oživeli Školu fudbala, a ova deca su dokaz da je sve krenulo pravim putem. Nadam se da ćemo na sledeću utakmicu putovati sa tri-četiri autobusa.

Fudbaleri Srbije protiv Švedske igraju poslednji meč ovog ciklusa Lige nacije na svom terenu. Ujedno će to biti i poslednji meč ekipe Dragana Stojkovića Piksija u Beogradu pre Mundijala u Kataru. Trijumf protiv Šveđana čuva nadu da “orlovi” mogu do prvog mesta u grupi, koje vodi u najkvalitetniju ligu ovog takmičenja. Utakmica se igra na stadionu “Rajko Mitić” od 20.45, a prisustvovaće joj samo najmlađi ljubitelji fudbala, zbog suspenzije UEFA.

Related posts

Leave a Comment