FORMIRANJEM NOVIH GRUPA 8. SEPTEMBRA STARTUJE NOVA SEZONA ŠKOLICE SPORTA “SPORTIĆ LA”

U četvrtak 8. septembra Školica sporta “Sportić La” nastavlja sa redovnim aktivnostima. Prvi treninzi će se održati na multifunkcionalnom igralištu kod lajkovačke Sportske hale.

Iz Školice sporta “Sportić La” najavljuju:

“Oformićemo novu, najmlađu, grupu dece od 3 do 5 godina, oni će imati svoj prvi trening u 17:30, druga grupa (6 i 7) godina u 18:00, i treća grupa (7-10 godina) u 19:00.

Planirane aktivnost sui: treninzi (motorika, prevencija deformiteta, bazični sportovi, sportovi sa rekvizitima), obuka plivanja, obuka vožnje trotineta i bicikla, šetnje, planinarenje, izleti, rafting i još mnogo toga…”

Aleksandra Biljić, organizator sportske rekreacije upozorava na jedan bitan momenat, na koji mnogi ne obraćaju pažnju i poziva lajkovačke mališane da dođu i kroz ovu jedinstvenu školicu se druže i pravilno razvijaju:

“Upozoravamo da rana specijalizacija u konkretan sport ne samo da ne dovodi do vrhunskih sportskih rezultata, već negativno utice na pravilan rast i razvoj.

U našoj školici sa decom rade treneri koji su stručno osposobljeni za rad sa decom u sportu. Trudimo se da, kroz individualan pristup, svakom detetu omogucimo upoznavanje sa svim spravama i rekvizitima i takve ih pripremimo i inspirišemo za dalje bavljenje konkretnim sportom.

Dođite da se igramo i pravilno razvijamo!”

Školica sporta “Sportić La” uspešno je startovala sa radom pre godinu i po dana. Građani Lajkovca prepoznali su nove ideje i nove metode rada sa decom u sportu, pa je svako iskustvo sa ovom pričom krajnje pozitivno. Deca su se sjajno družila, uživala u brojnim aktivnostima i ovladala brojnim veštinama.

Sa polaznicima Školice sporta radi se prvenstveno na prevenciji deformiteta, razvoju motorike i koordinacije i pravilnom razvoju dece kroz igru i sport. Organizatori programa su: Nenad Milanović – profesor fizičke kulture, Marko Biljić – spec. dečijeg sporta i Aleksandra Biljić – org. sportske rekreacije.

Školica sporta “Sportić La” je samostalno sportsko udruženje i ideja je da njeni polaznici budu blagovremeno spremna za bavljenje sportom koji odaberu i da kao takvi postanu članovi sportskih klubova. Program Školice sporta je brižljivo, maštovito i višestruko korisno osmišljen, a pored druženja, u fokusu je prvenstveno pravilan razvoj dece.

Related posts

Leave a Comment