STEFANA I ALEKSANDRA U POLUFINALU EVROPSKOG PRVENSTVA!

Sa još dve ubedljive pobede u grupi (ukupno pet), bez ijednog izgubljenog seta, ženska juniorska reprezentacija Srbije u odbojci superiorno se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva u Skoplju! Zahvaljujući prvom mestu u grupi,  u subotu od 19.30 sastaju se sa drugoplasiranom ekipom iz grupe A, a to će najverovatnije biti Poljska koja je veliki favorit u večerašnjem susretu protiv Severne Makedonije (domaće odbojkašice nisu osvojile ni set u dosadašnjem toku prvenstva). U drugom polufinalnom meču igraće Italija i Holandija.

Najvažniju pobedu sjajne odbojkašice Srbije ostvarile su večeras u derbiju grupe protiv Holandije, koja je do sada imala sve pobede, kao i naša ekipa.

Posle 70 minuta igre Srbija je slavila sa 3:0, po setovima 25:22, 25:17 i 25:19. Igrale su gotovo bez greške celu utakmicu, a koliko su bil edominantne govori i podatak da su imale 16 uspešnih blokova. Sjajno su naše devojke rasporedile poene, tako da je Zelenović osvojila 13, Uzelac 10, Vajagić 9, Kurtagić 8, Šućurović 7 itd. Željina uzdanica Aleksandra Uzelac bila je i najangažovanija na prijemu, zajedno sa Stefanom Pakić.

Lajkovčanka Stefana Pakić je posle večerašnje utakmice za sajt Odbojkaškog saveza Srbije izjavila: „Veoma teška i važna utakmica za nas jer nam je bilo bitno da se kao prvoplasirana ekipa izborimo za polufinale sa drugoplasiranim timom iz druge grupe, i mislimo da će nam to olakšati put ka medalji.“

Juče je Srbija pobedila Hrvatsku sa 3:0 (25:19, 25:22, 25:12). Podsetimo da su pre toga istim rezultatom pobedile Švajcarsku, Rumuniju i Tursku i stvarno na impresivan način došle do prvog mesta u grupi i plasmana u polufinale. Zahvaljujući tome Srbija je u polufinalu izbegla Italiju, za koju znamo da nam je nezgodan protivnik. Italijanke su grupnu fazu takođe završile sa svih pet pobeda, s tim što su prepustile set Slovenkama.

Dakle, Srbija u subotu u 19.30 igra protiv Poljske za veliko finale Evropskog juniorskog prvenstva!

Foto i video iz Skoplja, za lajkovacnadlanu.rs: Saša Pakić

Related posts

Leave a Comment