DOBRODOŠLICA PRVACIMA ŠKOLE U JABUČJU

Prvi dan u školskim klupama za 24 prvaka OŠ „Dimitrije Tucović“ u Jabučju, protekao je u sjajnoj atmosferi, a škola i školsko dvorište ponovo su oživeli.  Prvaci su danas dobili besplatne udžbenike, koje je opština Lajkovac po drugi put ove školske godine obezbedila za sve učenike prvog razreda na svom području.

U ponedeljak će prvaci dobiti i besplatni školski pribor. Uz knjige, prvaci su danas dobili već tradicionalne poklone i od trgovinske kompanije „Europrom“. 

Svečani ton početku školske godine dalo je intoniranje himne „Bože pravde“.

Prvog nastavnog dana školu u Jabučju posetio je zamenik predsednika opštine Obrad Milutinović, koji je zajedno sa direktorom škole Goranom Milinčićem đacima  poželeo dobrodošlicu i podelio prvacima poklone.

“Drago mi je da sam u prilici da sa učenicima podelim prve trenutke školskih dana, kao i njihovu radost gde je na neki način učestvovala i opština Lajkovac tako što je obezbedila udžbenike i pribor,” rekao je zamenik predsednika opštine Obrad Milutinović , izrazivši zadovoljstvo što je lokalna samouprava očuvala ovu tradiciju.

Nakon centalne škole, zamenik predsednika opštine Obrad Milutinović posezio je i Izdvojeno odeljenje u Donjem kraju Jabučja.

„Đaci su se sa radošću vratili u školske klupe, pa se i u našoj školi mogla čuti vesela dečja graja i videti nasmejana lica. Za vreme prvog časa u obe smene izvedena je himna Republike Srbije „Bože pravde“ koju su učenici svečano pevali sa svojim učiteljima i nastavnicima. Đaci prvaci su od Opštine Lajkovac dobili na poklon udžbenike, kao i poklon pakete od „Europroma“. Možemo zaključiti da je prvi dan škole uspešno protekao i nadamo se da će se tako nastaviti,“ kažu iz uprave škole u Jabučju.

Related posts

Leave a Comment