“LEPTIRIĆ” 1. SEPTEMBRA ZABLISTAO PUNIM SJAJEM

PU “Leptirić” i ove godine spremno je dočekala 1. septembar. Dvorošte i zgrada ustanove jutros su oživeli u besprekorno uređenom i pripremljenom ambijentu.

Ovogodišnja novina je da su osim škola i predškolske ustanove u obavezi da 1. septembra puste državnu himnu “Bože pravde”. Po prijemu dece, državna himna je u lajkovačkom “Leptiriću” intonirana u 8 časova.

Direktorka ustanove Mila Mitrović Lončar je istakla, da su 1. septembru prethodile sveobuhvatne pripreme:

“U nedelji koja je prethodila, u skladu sa Godisnjim planom rada ustanova nije radila i u toj nedelji je okrečena, sređena, dezinfikovana  i uređena u skladu sa Novim osnovama programa, koji će se od 1. septembra realizovati.

Nakon elektronskog  upisa i prijema  dece , formirano je 11 grupa celodnevnog boravka uzrasta 3-6,5  godina i 4 grupe dece jaslenog uzrasta , do 3 godine.

Ukupno, u celodnevnom boravku upisano je 408-oro dece.U četvoročasovni program ove godine, nakon roditeljskih sastanaka održanih krajem avgusta, upisano je 78 -oro dece, koji krecu 5. septembra.

Ustanova je spremna i u pogledu prostornog uređenja unutar objekta i dvorista, ali i kadrovskih kapaciteta,j er su zaposleni savladali obuku za novi program, pripremili sobe za boravak dece i sa novim entuzijazmom kreću u novu radnu godinu.

Svaka nova generacija donosi i nove izazove i motivaciju za što bolji i kreativniji vaspitno obrazovno rad.

U sređivanju i pripremanju celokupnog objekta učešće su uzeli i roditelji, od donošenja materijala i raznih produkata, pa do samog učešća u  tim poslovima .

Naš cilj je da budemo vesela dečja kuća sa novim, moderno opremlienim prostorom, da obezbedimo uslove za srećno, sigurno i bezbrižno detinjstvo. Da deci ulepšamo detinjstvo, a roditeljima roditeljstvo.

Deci koja danas po prvi put kreću u vrtić želim da im ovo bude odlična zamena za boravak kući, da im adaptacija bude laka i uspešna, da se osecaju bezbedno, sigurno i voljeno u vrtiću.

Predškolcima želim da kroz novi program učvrste i steknu nova znanja, veštine, sposobnosti, kao i životno praktične aktivnosti  koje su im neophodne ne samo sledeće godine za upis u prvi razred, već i za život.

I na kraju, našim doskorašnjim predškolcima, a od danas već prvacima, želim srećan i uspešan poćetak  školovanja”.

Može i ovako, jutrošnja slika iz dvorišta vrtića.

Related posts

Leave a Comment