ZADRUGAR BOLJI U LAJKOVAČKOM DERBIJU, STRMOVO POBEDILO OSEČINU

Žreb je hteo da se lajkovački derbi između Železničara i Zadrugara igra već u prvom kolu Kolubarsko-mačvanske zone. Sa stadiona Železničara zeleno-beli su odneli sva tri boda pobedom od 2:0. Prvi gol postigao je Miloš Pavlović u 44. minutu, dok je drugi u 47. Minute, koji je bio autogol pripisan Denisu Rakiću.

Na startu sezone nije viđen posebno zanimljiv meč. Železničar je imao inicijativu u prvom poluvremenu, koja je prekinuta golom Pavlovića pred sam kraj ovog dela igre. To je svakako uzdrmalo Željin tim, a pogotovo što je drugi gol pao na početku drugog poluvremena. U velikoj gužvi lopta se odbijala od više nogu, na kraju je gol pripisan Rakiću, koji je neposredno pre toga ušao u igru. Inače, oba gola su pala posle prekida, odnosno slobodnih udaraca.

FK Strmovo 1968 je takođe osvojilo sva tri boda u susretu sa OFK Osečinom, povratnikom u viši rang takmičenja. Rezultat je bio 2:1, a golove za Strmovo postigli su Aleksandar Grujičić u 19. i Andreja Zarić u 68. minutu, dok su gosti poveli još u 9. minutu pogotkom mladog Đuričića. Osečina je od 45 minuta igrala sa fudbalerom manje jer je Pavić isključen zbog dva žuta kartona.

Ostali rezultati prvog kola: Ribnica – Radnički (Va) 1:4, Divci – Borac (Lešnica) 2:2, Radnički (Klupci) – Cer 4:1, Kačer (Belanovica) – Jedinstvo Vladimirci 1:2 i Mladost (Prnjavor) – Vrelo Sport 1:2.

Sledećeg vikenda Zadrugar dočekuje Mladost, Strmovo gostuje u Vrelu, a Železničar u Vladimircima.

Related posts

Leave a Comment