USPEŠNO ZAVRŠEN UPIS NOVE GENERACIJE LAJKOVAČKIH SREDNJOŠKOLACA

Po kalendaru upisnih aktivnosti za školsku 2022/23 godinu, od 14. do 20. jula u Srednju školu “17 septembar” Lajkovac upisano  je, neposredno i elektronskim putem, novih 116 učenika, potvrdila je direktorka škole Kosana Grčić.

Srednja škola u Lajkovcu imala je 120 raspoloživih mesta za upis nove generacije srednjoškolaca, po 30 mesta za zanimanja tehničar mehatronike, elektrotehničar računara i ekonomski tehničar, i za zanimanja bravar – zavarivač 25+5 (dualno obrazovanje). Samo na kratko preostala su 4 mesta za zanimanje bravar, a već je najavljen dolazak učenika na upis i za ta ćetiri preostala mesta, čime će upisna kvota biti kompletno popunjena.

“Naša škola poznata je po dobrim uslovima rada, stručnom kadru i finansiranju  prevoza učenika. Pokazatelji dobrog rada škole ogledaju se kroz lako zapošljavanje, kvalitetu praktičnu nastavu, dobru saradnju sa socijalnim partnerima, kao i brojne rezultate koje postižu učenici naše škole na takmičenjima.

Opština Lajkovac izdvaja značajna sredstva za obrazovanje i, kako to često kaže naš predsednik opštine Andrija Živković, to je zaista zalog za budućnost.

Nedavno rekonstruisana srednja škola privukla je očekivanu pažnju i interesovanje učenika i roditelja da svršeni osnovci svoje srednjoškolsko obrazovanje započnu i završe u Lajkovcu. A o radu škole najbolje svedoče njeni učenici, koji su prepuni pozitivnih utisaka i potpuno spremni krenuli na dalje školovanje i u ostvarenje svojih životnih ambicija”, kaže direktorka Kosana Grčić, vidno zadovoljna upravo uspešno završenim upisnim rokom.  

Related posts

Leave a Comment