PAKIĆ, UZELAC I IVANOVIĆ U SASTAVU JUNIORSKE REPREZENTACIJE ZA SLOVAČKU

Ženska juniorska reprezentacija Srbije u subotu, 23. jula putuje u Bansku Bistricu, u Slovačku, gde će od 25. do 30. jula igrati na XVI Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) 2022. Juniorke u subotu putuju u Bansku Bistricu, a već u ponedeljak igraju protiv Italije (11:30).

Vladimir Vasović, prvi trener juniorki Srbije, saopštio je sastav koji će igrati u Slovačkoj.

U sastavu Ženske juniorske reprezentacije Srbije, koja putuje na Evropski olimpijski festival mladih su Lajkovčanka Stefana Pakić, libero obrenovačkog TENT-a i primači iz lajkovačkog Železničara Aleksandra Uzelac i Vanja Ivanović.

Foto: Aleksandra Uzelac

Foto; Vanja Ivanović

Na spisku za XVI EYOF 2022. su:

TEHNIČARI: NINA MANDOVIĆ (TENT, OBRENOVAC) I ELENA BAIĆ (SPARTAK, SUBOTICA).

KOREKTORI: ANA JARAMAZOVIĆ (TENT, OBRENOVAC) I ANJA ZUBIĆ (PARTIZAN).

LIBERA: STEFANA PAKIĆ (TENT, OBRENOVAC).

BLOKERI: IVA ŠUĆUROVIĆ (OMLADINAC, NOVI BANOVCI), ANDREA TOMOVIĆ (CRVENA ZVEZDA) I MAŠA KIROV (BEOGRAD).

PRIMAČI: ALEKSANDRA UZELAC (ŽELEZNIČAR, LAJKOVAC), KSENIJA TOMIĆ (PARTIZAN), VANJA IVANOVIĆ (ŽELEZNIČAR, LAJKOVAC) I UNA VAJAGIĆ (OMLADINAC, NOVI BANOVCI).

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) je u saradnji sa Evropskim olimpijskim komitetom (EOC) postigla prošle godine sporazum o godištima odbojkašica i odbojkaša koji će igrati na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) 2022, koji će se odigrati od 25. do 30. jula u Banskoj Bistrici, u Slovačkoj. Takmičenje je trebalo da se održi prošle godine, ali je odloženo zbog pandemije virusa korona. Pravo nastupa u Slovačkoj imaće igračice rođene 2004. i mlađe, odnosno generacija koja je osvojila bronzanu medalju na kadetskom EP 2020. u Podgorici.

U A grupi će igrati Rumunija, Poljska, Bugarska i Turska.

Juniorke Srbije će u Banskoj Bistrici u 1. kolu B grupe, u ponedeljak, 25. jula igrati protiv Italije, od 11.30 časova. Srbija će u 2. kolu, u utorak, 26. jula igrati protiv Slovačke od 16.30 časova, a u poslednjem, 3. kolu, u sredu, 27. jula, protiv Slovenije od 11.30 časova.

Ženska reprezentacija Srbije igraće sedmi put na Evropskom olimpijskom festivalu mladih, a do sada je osvojila 4 srebrne medalje (Beograd 2007, Trabzon 2011, Utreht 2013. i Tbilisi 2015.). Pored toga, zauzela je 5. mesto 2009. u Tampereu i 4. mesto 2017. u Đeru.

Izvor: Odbojkaški savez Srbije

Related posts

Leave a Comment