SANDRA BUGARSKI I ALEKSANDAR DUNIĆ PREDSTAVOM “LAŽI ME” ODUŠEVILI LAJKOVAČKU PUBLIKU

Na svom putešestviju po Srbiji i regionu, pozorišna predstava ”Laži me”, koju je po tekstu Saše Simonovića i Željka Mijanovića režirao Dragoslav Dabić, izvedena je sinoć u lajkovačkom Kulturnom centru “Hadži Ruvim”.  

Glavni i jedini protagonisti ove jednočinke srednjovječni bračni par – Lepomir (Aleksandar Dunić) i Ružica (Sandra Bugarski), ostavili su sjajan utisak na ovdašnju publiku, prilično edukovanu i uveliko zahtevnu.  

“Predstava je do sada odigrana stotinu puta, ali nikada na ovako originalan način, sa brojnim uspešnim  premijernim improvizacijama, koje su potpuno animirale publiku, a i nas na sceni učinile ponosnim”, rekao je neposredno nakon predstave glumac Aleksandar Dunić.

Aleksandar Dunić, glumac Pozorišta na Terazijama i Sandra Bugarski, glumica Beogradskog dramskog pozorišta, već uveliko su stari znanci lajkovačke pozorišne publike i uvek rado viđeni gosti, koji su garant večeri za nezaborav.

“Igraju Pančeta i Ćirko, sigurno vredi pogledati”, govorili su Lajkovčani pre predstave i bili su u pravu. Publika u sali bila je bila prilično heterogena, ali je evidentno da je predstava privukla pažnju velikog broja mladih.

Pozorišni komad je inspirisan zapisima o ljudskoj svakodnevici, ponajviše o ljubavi i smrti. Zamišljen je kao komedija karaktera sa elementima groteske. Oni su sredovečni bračni par. On je hipohondar koji sve više gubi korak sa ubrzanim društvenim promenama i savremenom stvarnošću koja sa sobom nosi neizvesnost i strah od budućnosti, a ona je žena jakog karaktera, hrabra i preduzimljiva,

“Ova predstava je nastala po autentičnom događaju koji se desio u okolini Aranđelovca. Muž je veliki paranoik i hipohondar. Čovek koji odlazi kod lekara koji mu govori da će živeti još deset godina, on to bukvalno shvata i potpuno se predaje tome, kupuje pogrebnu opremu, pravi spomenik. Nasuprot njemu, žena je jako trezvena, voli ga i želi da se bori za svog čoveka i to radi na jedan sasvim neobičan i radikalan način”, ispričao je svojevremeno za medije poznati glumac Aleksandar Dunić.

Dunić naglašava, da je “Laži me” predstava u kojoj pobeđuje ljubav – ona iskonska, prava i lekovita ljubav zbog koje se gaze moralni principi i zbog koje se, kada je to jedini izlaz, i laže.

“Ko god zna nešto o ljubavi može da se pronađe u ovom komadu. Muško-ženski odnosi su jako zanimljivi i duhoviti, ima dosta laži i peckanja, ali sve u slavu ljubavi, sreće i očuvanja braka”, kazao je Dunić.

Predstava “Laži me” redovno nailazi na sjajnu reakciju pozorišne publike, lajkovačka publika je iz sale izašla prezadovoljna, kao i sami glumci, u čiju reakciju smo se lično uverili.

Related posts

Leave a Comment