USPEŠNA KAMPANJA ZA OPREMANJE DEČIJEG INKLUZIVNOG CENTRA

Kampanju za opremanje dečijeg inkluzivnog centra Udruženje BaziMili uspešno je privelo kraju, zahvaljujući sledećim donatorima: MMN 2021 doo Lazarevac, Štamparija “Školarac” Lajkovac, Centar za poljoprivredu Lajkovac, Europrom Valjevo, M FRIGO Lazarevac, BSK DOO Obrenovac, Građevinske armature Joksić, PEHOME MM DOO, EUROBANK, kao i individualnim uplatama građana.

Zahvaljujući upravo solidarnošću zajednice, ovih dana su konačno prostorije namenjene deci sa autizmom i drugim teškoćama u razvoju zasijale novim sjajem, adekvatno opremljene za realizaciju novih sadržaja i osmišljen boravak dece kroz nove projekte. Iz udruženja BaziMili upućuju reči zahvalnosti svim donatorima, koji su se odazvali tokom kampanje i time doprineli opremanju prostora.

„Zahvaljujemo se svima koji su nas podržali i doprineli opremanju dečijeg inkluzivnog centra u Lajkovcu! Iz raspoloživih okolnosti izvukli smo maksimum u oplemenjivanju i upodobljavanju prostora. Uspeli smo da nabavimo najneophodnije za dalje funkcionisanje, a dalje potrebe zavisiće od projekata i sadržaja koje budemo realizovali, kao i od zainteresovanosti dece sa teškoćama u razvoju i njihovih roditelja da budu deo ove priče i aktivni učesnici. Mnogi, koji su u startu bili skeptični, uočili su benefite koji su se u međuvremenu iskristalisali i klima je sada znatno povoljnija, a deca imaju na raspolaganju jedan optimalno uređen i opremljen prostor,“ rekla je predsednica udruženja BaziMili.

Dok je realizacija ovakvih ideja u većini drugih sredina u inicijalnoj fazi, Lajkovac već ima opremljen funkcionalan dečiji inkluzivni centar koji je zaživeo i koji je bitno olakšao deci sa teškoćama u razvoju i njihovim porodicama.

Rezultati kampanje za opremanje dečijeg inkluzivnog centra su itekako vidljivi.  

Iz Udruženja BaziMili podsećaju:

„Naši korisnici su osobe sa invaliditetom, tačnije deca i mladi sa teskoćama u razvoju i njihove porodice. Udruženje je osnovano u septembru 2019. godine. Naš cilj je da utičemo na poboljšanje kvaliteta i uslova života dece sa teškoćama u razvoju i njihovih porodica u lokalnoj zajednici.

Razvijamo inkluzivni pristup u svom radu i trudimo se da što više uključimo civilno društvo u aktivnosti koje organizujemo.“

Related posts

Leave a Comment