VIDOVDANSKI PRIJEM ZA ĐAKE GENERACIJE I VUKOVCE

Po tradiciji, u Gradskoj kući u Lajkovcu je na Vidovdan upriličen prijem na kome su dodeljene nagrade đacima generacije i vukovcima osnovnih škola na području opštine Lajkovac i lajkovačke srednje škole. Na primereno opuštenom, svečanom prijemu, najboljim učenicima nagrade su dodelili predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković i zamenik predsednika opštine Obrad Milutinović.

Najbolji đaci su kao nagradu za postignute rezultate u školovanju dobili laptopove, tablete i knjige.

Đak generacije SŠ „17. septembar“ i nosilac Vukove diplome je Ana Jolačić, a među lajkovačkim srednjoškolcima nosilac Vukove diplome je i Jovan Teofilović.

Đak generacije OŠ „Mile Dubljević“ i nosilac Vukove diplome je Nikolina Pantić, a vukovci su i Anđelija Janković i Anastasija Šarić.

Đak generacije OŠ „Dimitrije Tucović“ Jabučje i nosilac Vukove diplome je Jovana Milosavljević.

Učenica VI razreda Teodora Bajić nagrađena za učešće na Republičkim takmičenjima iz fizike i matematike, za osvojeno trece mesto na republičkom takmičenju iz fizike i plasman na republičko takmičenje iz matematike.

Predsednik opštine Andrija Živković je nakon dodele nagrada najboljim učenicima između ostalog rekao:

„Ovo je jedan od najsrećnijih dana nas koji vodimo opštinu, deca su najbolje i najlepše što Lajkovac ima. Učenici koji su danas dobili nagrade i priznanja su na dostojan način prezentovali ne samo svoju školu i roditelje već i opštinu Lajkovac, na šta smo veoma ponosni. Danas smo tokom razgovora izrazili želju da se nakon završenog školovanja sva deca vrate u našu opštinu. Voleo bih da se po povratku uključe u politički život i time doprinesu što boljem razvoju opštine. Takođe nadam se da će nastaviti sa nizanjem uspeha i da će upisati željene škole.“

Tokom prijema, pored pozdravne reči, pohvala i najlepših želja nagrađenim učenicimam uz naglasak na značaj ulaganja u obrazovanje i da su mlade generacije budućnost i ponos Lajkovca, nije izostalo ni obraćanje predstavnika škola nagrađenih učenika, kao i zamenika predsednika opštine Obrada Milutinovića. Svi su izrazili zadovoljstvo postignutim rezultatima učenika, koji su ponos Lajkovca, svojih nastavnika i svojih roditelja.

Pored danas nagrađenih učenika, ponos Lajkovca su svakako i svršeni mali i veliki maturanti sa područja opštine Lajkovac koji su đaci generacije u školama u Valjevu i Beogradu, gde su nakon Lajkovca nastavili svoje školovanje.

Đak generacije Valjevske gimnazije je Ivana Milošević iz Pepeljevca.

Đak generacije valjevske Tehničke škole je Sanja Jelenić iz Nepričave.

Đak generacije Železničke tehničke škole u Beogradu je Aleksandar Bajić iz Jabučja.

Đak generacije specijalizovanog matematičkog odeljenja za osnovce Gimnazije u Valjevu je Jana Jovanović iz Lajkovca, koja je do završetka šestog razreda bila lajkovački osnovac.

Svi četvoro su i nosioci Vukove diplome.

Predsednik Živković je najavio danas, da će svi đaci generacije biti ispoštovani u septembru, povodom Dana opštine Lajkovac.

Đak generacije Srednje škole „17. septembar“ Ana Jolačić, tehničar mehatronike je presrećna i ponosna na lajkovačku srednju školu koju je upravo završila: „Škola ima izuzetan nastavni kadar, pre svega su to dobri ljudi i pedagozi. Želja mi je da budem deo Beogradskog univerziteta. Ponosna sam na sebe i postignut uspeh. Sebe u budućnosti vidim kao profesora.“

Đak generacije OŠ „Mile Dubljević“ i nosilac Vukove diplome Nikolina Pantić je rekla, da će upisati srednju građevinsku školu – arhitektonski smer u Valjevu i da joj je želja da bude arhitekta.

Đak generacije OŠ „Dimitrije Tucović“ Jabučje i nosilac Vukove diplome Jovana Milosavljević biće đak čuvene Karlovačke gimnazije. I pored toga što je podjednako talentovana i za prirodne i za društvene nauke, jezici su kaže njena najveća ljubav.

Svi nagrađeni učenici su rekli da su učili i trudili se da postignu najbolje rezultate, uz opasku da je talenat bitan, ali da nema ništa bez rada. Zasluge za svoj uspeh pripisuju i svojim nastavnicima, kao i svojim porodicama, koje su im pružale punu podršku, izražavajući zahvalnost i lokalnoj samoupravi na upriličenom prijemu i dodeljenim nagradama.

Related posts

Leave a Comment