LOKALNI PARLAMENT O REBALNSU BUDŽETA I DRUGIM VAŽNIM ODLUKAMA

Predsednik Skupštine opštine Lajkovac Nenad Džajević zakazao je 15.-tu po redu u ovom sazivu, redovnu sednicu lokalnog parlamenta za ponedeljak 27. jun, sa početkom u 9 časova.

Dnevni red junskog zasedanja sadrži 25 tačaka, a najvažnija je svakako predlog Odluke o rebalansu budžeta opštine Lajkovac za 2022. godinu, koju prati i set odluka uzrokovanih rebalansom.

Pored odluka uobičajenih za junsko zasedanje, ova sednica ostaće upamćena po dve odluke: po donošenju Rešenja o postavljenju pravobranioca Zajedničkog pravobranilaštva opština Lajkovac i Ljig i po konačnoj saglasnosti za promenu naziva  Gradske biblioteke Lajkovac, koja će poneti ime čuvenog književnika Radovana Belog Markovića.  

Pored predloga Odluke o pristupanju promeni Statuta opštine Lajkovac, odbornici treba da daju konačno zeleno svetlo na Odluku o Završnom računu budžeta za 2021. godinu, Prve izmene i dopune Programa uređivanja građevinskog zemljišta, izmene Programa poslovanja komunalnog preduzeća sa programom korišćenja subvencija,  Operativni plan odbrane od poplava za vode drugog reda, kao i predloge Statuta PU Leptirić, Gradske biblioteke i Ustanove za sport i omladinu.

Na dnevnom redu su i Prve izmene i dopune Programa unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite, kao izmena Odluka o finansiranju vantelesne oplodnje.

Odbornici će razmatrati i predložene izmene kadrovskog plana Opštinske uprave, desetogodišnji Lokalni Plan upravljanja otpadom, a treba da daju saglasnost i na godišnji Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Lajkovac, kao i Program sprovođenja poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja.

Na ovoj sednici, pred odbornicima će se naći i jedna dugo najavljivana odluka, o formiranju jedinice civilne zaštite opšte namene i specijalizovane jedinice civilne zaštite za uzbunjivanje u opštini Lajkovac. Odbornici treba da daju konačnu saglasnost na predlog ove odluke.

Izvesne izmene na predstojećoj sednici pretrpeće normativna akta pojedinih ustanova, kao I sastavi određenih komisija.

U paketu kadrovskih odluka, osim postavljenja pravobranioca, na dnevnom redu su i Rešenja o postavljenju direktora Javne ustanove “Ustanova za sport i omladinu”, kao i predsednika i članova Nadzornog odbora ove ustanove, kao i Rešenje o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora JP “Gradska čistoća”.  

Pored toga, pred odbornicima Skupštine opštine Lajkovac će se na junskom zasedanju naći još nekoliko odluka važnih za funkcionisanje lokalne samouprave i ustanova čiji je osnivač.

Related posts

Leave a Comment