PROMOCIJA NOVOG ROMANA VELJE ŽUNJIĆA NACRTALA OSMEH NA LICIMA POSETILACA

Po svemu sudeći, dugo, intrigantno i sa puno pompe najavljivana promocija četvrte knjige Lajkovčanina Velje Žunjića ispunila je sva očekivanja publike, organizatora i samog autora.

U prepunoj sali lajkovačkog bioskopa, u odličnoj organizaciji Kulturnog centra „Hadži Ruvim“, uspešno je predstavljen novi roman autora Velje Žunjića „Slonovi su krivi za sve“.

Velja Žunjić i njegovi gosti, glumac Milan Kalinić i muzučar Enes Ljajić, su sa lakoćom uspeli da nacrtaju osmeh na lica posetilaca, što je, kako je najavljeno, i bio njihov primarni cilj.

Ovom promocijom su definitivno probijeni svi standardi i stereotipi i postavljen je novi imperativ u organizaciji književnih večeri.

Ravno sat i po vremena, akteri na sceni držali su punu pažnju publike. Smenjivali su se po segmentima, brižljivo raspoređeni, humor, satira, poezija, muzika, sve propraćeno sjajnom povratnom reakcijom publike. Svi su bili u punom elementu, i autor, i gosti, i publika.

Izbor glumca Milana Kalinića za gosta promocije pokazao se kao pun pogodak.  

 I ovoga puta, muzičar Enes Ljajić je uspeo da prospe magiju i učini veće čarobnim.

Biće da je tajna Veljinog uspeha kod publike, čitalačke i prisutne u sali, upravo u tome, što je ono o čemu sa humorom i satirom piše i govori deo svakodnevnice svakog ovovremenskog čoveka. Lako, pitko, nenametljivo, bez pretencioznosti, bez lekcijašenja i pametovanja, Veljin humor deluje na raspoloženje ljudi učinkovito, pa je kompletna promocija protekla u znaku dobrih vibracija i pozitivne energije.

Vanja Bulić je u pravu: „Slonovi su krivi za sve“ je satirično delo koje nudi smeh, pouku a i zapitanost kada shvatimo da smo se ipak na kraju smejali sami sebi.

Publika je iz sale izašla prezadovoljna i prepuna lepih utisaka, verovatno i sa jednom novom dimenzijom pogleda na svoju svakodnevnicu, u koju će možda već sutra uneti novu šaljivu notu i dozi satire.

Pored romana „Slonovi su krivi za sve“, Lajkovčanin Velja Žunjić je autor još tri knjige: “Šampitica” (2012.), “Boja tvoga imena” (2015.) i “Lajkovčanka” (2017.).

I svaku svoju knjigu predstavio je svojim sugrađanima i brojnim gostima iz okruženja na nov i njemu svojstven, krajnje originalan način.

Related posts

Leave a Comment