PROGRAMI ZA PREDŠKOLCE

Još nekoliko dana je ostalo do završetka pripremno predškolskog  programa za 130-oro dece rođene od 1. marta 2015. do 1. marta 2016. godine.

PU “Leptirić” u Lajkovcu je prepoznatljiva upravo po širokom spektru aktivnosti koji se realizuju, pa je tako bilo i za ovu generaciju predškolaca.

 U razgovoru sa direktorkom ustanove Milom Lončar Mitrović saznali smo, koje su to sve aktivnosti obeležile završetak obaveznog pripremno predškolskog programa budućih prvaka.

Neki od njih su još od jaslica u vrtiću, neki su krenulu u novi objekat “Leptirića” kao polaznici mlađe vaspitne grupe. Sa ovom generacijom dece radile su vaspitačice Olivera Sekulić, Verica Jakovljević, Dragana Tufegdžić, Jovanka Radovanović, Jelena Tomić, Dragana Marić, Svetlana Pantelić, Jelena Jovanović, Jelena Petrović, Jelena Žujović, Biljana Savković i Biljana Biljić, trudeći se da im prenesu znanja, razvijaju sposobnosti, interesovanja i motivaciju za učenje u školskim obavezama koje su pred njima.

Pored odlazaka u pozorište i izleta koju su realizovani, a koje su roditelji finansirali, organizovani su programi koji su imali za cilj da deca razvijaju životno praktične aktivnosti, razviju interesovanja za sport i zdrave stilove života, kao i da od ranog uzrastu kultuvisu umetnučki ukus.

Predškolci sa kojima rade vaspitačice  Verica i Olja posetila su seosko donaćinstvo porodice Ilić  u Nepričavi, u kom živi njihov drugar Đorđe Ilić i tom prilikom se upoznali sa životom na selu, obavezama, ali i svim blagodetima koje taj  život  donosi.

Predškolci iz grupe  vaspitačica Jovanke i Dragane posetili su domacinstvo Ivana Đakovica  iz Pridvorice,  tate njihovog drugara Relje, gde su imali priliku da vide mnoge životinje i da uživaju u gostoprimstvu dragih i divnih domaćina.

Za sve predškokce u vrtiću organizovana je promocija aktivnosti Karate kluba “Dimitrije Tucović”iz Lajkovca, gde su deca imala priliku da se detaljnije upoznaju sa ovim sportom, da čuju preporuke o važnosti i značaju bavljenja sportom od najranijeg uzrasta, značaju svakodnevnog  telesnog vežbanja i upućivanje dece na neki od sportova generalno.

Pored sportskog dana, za predškolce je upriličen i dan za lepe umetnosti, kroz posetu Baletskog studija “In“iz Lajkovca.

U četrdestominutnom programu su izvedene solo tačke, tačke u paru, kao i nastup cele baletske grupe, što je kod predškolaca, naročito devojčica, izazvalo oduševljenje i želju da se priključe ovom baletskom studiju.

Kako zaznajem, do 10. juna predškolci će dobiti uverenja o završenom pripremno predškolskom programu, kao i diplome za uspešno završenu školicu engleskog jezika,  koju je sa njima i ove godine realizovala nastavnica Dara Vujačić.

Related posts

Leave a Comment