ZAVRŠENO PRVENSTVO KOLUBARSKO – MAČVANSKE ZONE

Poslednje kolo prvenstva Kolubarsko-mačvanske zone nije imalo takmičarski značaj jer je posle prethodnog kola bio jasno da iz lige ispada ljubovijska Drina, dok je odavno poznato da će od sledeće sezone u Srpskoj ligi Zapad igrati Budućnost – Krušik. Na zimskoj pauzi istupila je Sloga iz Bogosavca tako da je prvenstvo završeno sa 13 timova.

Od lajkovačkih klubova juče je jedino Strmovo zabeležilo pobedu, inače najbolje plasirani tim od sva tri iz lajkovačke opštine, mada novajlija u ovom rangu takmičenja.  Strmovo je kao domaćin pobedilo Borac iz Lešnice sa 1:0 golom Spasojevića u 28. minutu.

Železničar, najpoznatiji fudbalski kolektiv u Lajkovcu najviše je razočarao: opstanak nekadašnjeg drugoligaša i dugogodišnjeg srpskoligaša bio je neizvestan skoro cele sezone, a onda je prvenstvo završio porazom na svom stadionu od mioničke Ribnice sa 3:1. Jedini pogodak za Železničar postigao je Tomić u 50. minutu, dok su strelci za goste bili Prokić u 11, Dragojević u 45. i Urošević u 83. minutu.

I Zadrugar je neslavno završio ovogodišnje prvenstvo. Juče je na meč u Petkovici izašao sa samo osam igrača, a nakon povrede jednog, sudija je u 42. minutu prekinuo susret jer tim iz Lajkovca nije imao minimalni propisani broj fudbalera na terenu. U tom trenutku domaćin je vodio sa 3:0. Zadrugar je u prolećnom delu zabeležio veliki pad igre i rezultata, a zahvaljujući dobroj zalihi bodova iz prvog dela prvenstva nije dospeo u situaciju da se bori za opstanak.

Veliki uspon Strmova 1968  za tri godine, zahvaljujući velikoj podršci pokojnog Obrena Radovanovića i njegove porodice, obeležen je sedmim mestom u prvoj sezoni u Kolubarsko-mačvanskoj zoni sa 33 boda. Železničar je sezonu završio na 10. mestu sa 27, a Zadrugar na 11. sa 26 bodova.

Related posts

Leave a Comment